Sillpuck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g sill t ex inlagd, dill eller brännvin
  • 4 hårdkokta ägg
  • 400 g tärnad kokt och kall potatis
  • 1 finhackat äpple
  • 1 tsk hackad dill
  • 4 mörka brödskivor

Gör så här

  1. Häll av och spara spadet från sillen. Skär sillen i små tärningar. Skala och hacka 3/4 av äggen. Blanda samman sill, potatis, äpple, hackat ägg och ev dill. Fukta blandningen med sillspad.
  2. Packa salladen hårt i lätt smorda formar. Skär ut rundlar av brödet, lika stora som formarna och tryck ner dem överst. Täck med folie och låt stå kallt några timmar eller över en natt. Stjälp upp salladen. Garnera med det återstående ägget.

Servering

Gräddfil

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 250 g sill t ex inlagd, dill eller brännvin
  • 4 hårdkokta ägg
  • 400 g tärnad kokt och kall potatis
  • 1 finhackat äpple
  • 1 tsk hackad dill
  • 4 mörka brödskivor

Sillpuck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av och spara spadet från sillen. Skär sillen i små tärningar. Skala och hacka 3/4 av äggen. Blanda samman sill, potatis, äpple, hackat ägg och ev dill. Fukta blandningen med sillspad.
  2. Packa salladen hårt i lätt smorda formar. Skär ut rundlar av brödet, lika stora som formarna och tryck ner dem överst. Täck med folie och låt stå kallt några timmar eller över en natt. Stjälp upp salladen. Garnera med det återstående ägget.

Servering

Gräddfil

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)