Ansjovisröra med brynt smör

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gott som förrätt, innan glöggminglet eller varför inte som inledning på julbordet.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
  • 4 medelstora potatisar
  • 120 g smör
  • 6 hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Smält smör i en kastrull tills det skummar och är gyllene i färgen.
  3. Tärna potatis och ägg. Lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken. Blanda ner lök och gräslök. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas, med knäcke till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ansjovisröra med brynt smör
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 medelstora potatisar
  • 120 g smör
  • 6 hårdkokta ägg
  • 125 g ansjovisfiléer
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gott som förrätt, innan glöggminglet eller varför inte som inledning på julbordet.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Smält smör i en kastrull tills det skummar och är gyllene i färgen.
  3. Tärna potatis och ägg. Lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken. Blanda ner lök och gräslök. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar. Servera i små glas, med knäcke till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!