Fyllig auberginecurry

Fyllig auberginecurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smakrik vegetarisk curry med bland annat aubergine, körbärstomater, jordnötssmör och kokosmjölk. Otroligt gott! Recept ur kokboken, Vego av Jamie Oliver

Tillagningstid: 30 min + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:190º
6 portioner
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 2 röda chili, skivade
  • 1 tsk spiskumminfrön eller malen spiskummin
  • 1 tsk ljusa senapsfrön
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 2 msk jordnötsolja eller rapsolja
  • 2 msk jordnötssmör, gärna crunchy
  • 2 msk tamarindpasta eller pressad saft av 1 lime
  • 1 msk mango chutney
  • 800 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, fintärnade
  • 400 ml kokosmjölk
  • Till servering
  • basmatiris eller jasminris
  • papadams
  • yoghurt 10%
  • färsk koriander
  • röd chili

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök, ingefära, chili och stjälkarna från koriandern till servering, till en slät puré.
  2. Stek de torra kryddorna hastigt i olja i en stekpanna under omrörning. Tillsätt purén och stek ytterligare ca 5 min på medellåg värme. Ta pannan från värmen och rör i jordnötssmör, tamarindpasta och mango chutney.
  3. Skär auberginerna i åtta klyftor vardera och lägg i en stor ugnsform. Dra kryddpastan med en sked på alla snittytor av auberginen så att den blir jämnt fördelad. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Strö över tomaterna och häll över kokosmjölken.
  4. Täck formen med folie och tillaga mitt i ugnen 20 min. Ta bort folien och låt stå 20 min till i ugnen. Servera med ris, papadams, yoghurt, koriander och ev mer chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-04-05

Väldigt god. Det närmsta restaurangindiskt vi lagat hemma.

Benita

2020-02-01

Smarrigt värre! Rekommenderas

Fyllig auberginecurry
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 2 röda chili, skivade
  • 1 tsk spiskumminfrön eller malen spiskummin
  • 1 tsk ljusa senapsfrön
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 2 msk jordnötsolja eller rapsolja
  • 2 msk jordnötssmör, gärna crunchy
  • 2 msk tamarindpasta eller pressad saft av 1 lime
  • 1 msk mango chutney
  • 800 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, fintärnade
  • 400 ml kokosmjölk
  • Till servering
  • basmatiris eller jasminris
  • papadams
  • yoghurt 10%
  • färsk koriander
  • röd chili

Fyllig auberginecurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smakrik vegetarisk curry med bland annat aubergine, körbärstomater, jordnötssmör och kokosmjölk. Otroligt gott! Recept ur kokboken, Vego av Jamie Oliver

Tillagningstid: 30 min + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:190º
6 portioner

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök, ingefära, chili och stjälkarna från koriandern till servering, till en slät puré.
  2. Stek de torra kryddorna hastigt i olja i en stekpanna under omrörning. Tillsätt purén och stek ytterligare ca 5 min på medellåg värme. Ta pannan från värmen och rör i jordnötssmör, tamarindpasta och mango chutney.
  3. Skär auberginerna i åtta klyftor vardera och lägg i en stor ugnsform. Dra kryddpastan med en sked på alla snittytor av auberginen så att den blir jämnt fördelad. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Strö över tomaterna och häll över kokosmjölken.
  4. Täck formen med folie och tillaga mitt i ugnen 20 min. Ta bort folien och låt stå 20 min till i ugnen. Servera med ris, papadams, yoghurt, koriander och ev mer chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-04-05

Väldigt god. Det närmsta restaurangindiskt vi lagat hemma.

Benita

2020-02-01

Smarrigt värre! Rekommenderas