Fyllda tomater med rostat vitkålsmos

Fyllda tomater med rostat vitkålsmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ugnsbakade tomater fyllda med linser och morötter.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 frp linser, kokta
  • cayennepeppar
  • salt
  • Vitkålsmos
  • 500 g potatis
  • 200 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Skala och dela potatisarna. Koka i saltat vatten. Skär vitkålen i mindre bitar och woka i olja till lätt gyllene i färgen. Mixa vitkålen till en slät puré mosa potatisen och vispa ihop allt med grädde. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär av toppen av tomaterna och gröp ur tomatinnehållet med en sked. Fräs lök, vitlök och morötter i olja under omrörning någon minut.
  3. Tillsätt linser och det urgröpta ur tomaterna. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Fyll tomatskalen med fyllningen, sätt på locken och ringla lite olja över. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna Karolina

2019-03-04

Fyllde tomaterna med moset, blandat med linser o morötter. Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Fyllda tomater med rostat vitkålsmos
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 8 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 frp linser, kokta
  • cayennepeppar
  • salt
  • Vitkålsmos
  • 500 g potatis
  • 200 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grädde

Fyllda tomater med rostat vitkålsmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ugnsbakade tomater fyllda med linser och morötter.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Skala och dela potatisarna. Koka i saltat vatten. Skär vitkålen i mindre bitar och woka i olja till lätt gyllene i färgen. Mixa vitkålen till en slät puré mosa potatisen och vispa ihop allt med grädde. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär av toppen av tomaterna och gröp ur tomatinnehållet med en sked. Fräs lök, vitlök och morötter i olja under omrörning någon minut.
  3. Tillsätt linser och det urgröpta ur tomaterna. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Fyll tomatskalen med fyllningen, sätt på locken och ringla lite olja över. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna Karolina

2019-03-04

Fyllde tomaterna med moset, blandat med linser o morötter. Supergott!

Liknande recept

Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)