Fyllda kålrullar i tomatsås
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Fyllda kålrullar i tomatsås

2.5 (2 betyg)

Fyllda kålrullar i tomatsås är en ny variant av de klassiska kåldolmarna. Men här är de fyllda med en smakrik kycklingfärs med linser och gratinerade i en mustig tomatsås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 vitkålsblad
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kokta linser, på burk, bruttovikt
  • 2 msk finhackad färsk salvia
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • 150 g riven ost
Till servering:
  • ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.Lägg ner vitkålsbladen i kokande saltat vatten ochkoka ca 5 min. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av.

  2. 2

    Hetta upp olja och stek kycklingfärsen till ett smul.Tillsätt lök, vitlök, salt och peppar. Stek någon minuttill. Dra pannan från värmen och häll i avsköljdalinser, salvia och citronskal.

  3. 3

    Häll tomatkross, honung, citronsaft, salt och peppari en kastrull och koka upp. Vänd ner hälften av osteni stekpannan med färsen, blanda allt och fyll kålbladenmed fyllningen. Rulla ihop till rullar, lägg dem i tomatsåsenoch strö över resten av osten. Gratinera mitt iugnen ca 15 min. Servera med ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du göra vegorullar, byt då kycklingfärsen mot kokt ris.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar