Fyllda kålrullar i tomatsås

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Fyllda kålrullar i tomatsås är en ny variant av de klassiska kåldolmarna. Men här är de fyllda med en smakrik kycklingfärs med linser och gratinerade i en mustig tomatsås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 8 vitkålsblad
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kokta linser, på burk, bruttovikt
  • 2 msk finhackad färsk salvia
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • 150 g riven ost
  • Till servering:
  • ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner vitkålsbladen i kokande saltat vatten och koka ca 5 min. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Hetta upp olja och stek kycklingfärsen till ett smul. Tillsätt lök, vitlök, salt och peppar. Stek någon minut till. Dra pannan från värmen och häll i avsköljda linser, salvia och citronskal.
  3. Häll tomatkross, honung, citronsaft, salt och peppar i en kastrull och koka upp. Vänd ner hälften av osten i stekpannan med färsen, blanda allt och fyll kålbladen med fyllningen. Rulla ihop till rullar, lägg dem i tomatsåsen och strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med ris.

Tips

Vill du göra vegorullar, byt då kycklingfärsen mot kokt ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Spagetti med kycklingfärssås

(12)

Kalkon med sötpotatis

(5)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Pastagratäng med fylld pasta och fetaost

(21)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Caesarsallad med kyckling

(31)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 vitkålsblad
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kokta linser, på burk, bruttovikt
  • 2 msk finhackad färsk salvia
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • 150 g riven ost
  • Till servering:
  • ris

Fyllda kålrullar i tomatsås

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Fyllda kålrullar i tomatsås är en ny variant av de klassiska kåldolmarna. Men här är de fyllda med en smakrik kycklingfärs med linser och gratinerade i en mustig tomatsås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner vitkålsbladen i kokande saltat vatten och koka ca 5 min. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Hetta upp olja och stek kycklingfärsen till ett smul. Tillsätt lök, vitlök, salt och peppar. Stek någon minut till. Dra pannan från värmen och häll i avsköljda linser, salvia och citronskal.
  3. Häll tomatkross, honung, citronsaft, salt och peppar i en kastrull och koka upp. Vänd ner hälften av osten i stekpannan med färsen, blanda allt och fyll kålbladen med fyllningen. Rulla ihop till rullar, lägg dem i tomatsåsen och strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med ris.

Tips

Vill du göra vegorullar, byt då kycklingfärsen mot kokt ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Spagetti med kycklingfärssås

(12)

Kalkon med sötpotatis

(5)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Pastagratäng med fylld pasta och fetaost

(21)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Caesarsallad med kyckling

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies