Fryst cheesecake
  • Tid 270 min

Fryst cheesecake

4.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 270 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

1 st
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g philadelphiaost
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker
Garnering:
  • 3 digestivekex
  • 100 g vindruvor
  • 1 skivad kiwi eller annan frukt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skilj på äggulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Rör sönder osten. Blanda den först med gulorna, en i taget, sockret och vaniljsockret. Rör sedan ner grädden. Vänd ner äggviteskummet sist.

  2. 2

    Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar botten. Ställ formen övertäckt i frysen. Låt den stå minst 4 timmar.

  3. 3

    Tag kakan ur frysen ca 30 minuter innan den ska serveras. För över den på serveringsfat. Strö över krossade kex och garnera med frukt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Cheesecake kan förvaras i frys flera veckor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar