Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Len kräm och frisk frukt – mums!

Tillagningstid: 30 min + 3 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 0.5 dl pressad apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Till servering:
  • 600 g blandade exotiska frukter, t ex mango, ananas, kiwi, stjärnfrukt, sharon
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och saft.
  2. Värm försiktig under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.
  3. Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.

Vid servering:

  1. Ta ut glasen ur frysen ca 15 min före servering. Skala och skär upp frukten i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.

Tips

I påsktid kan man göra ägglikörsabayon till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och ev lite konjak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggtoddy med apelsin

(1)

Glutenfria våfflor

(11)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Påsktårta

(177)

Nötmarängtårta

(47)

Jordgubbstårta med fläder och mandelmassa

(72)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 0.5 dl pressad apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Till servering:
  • 600 g blandade exotiska frukter, t ex mango, ananas, kiwi, stjärnfrukt, sharon
  • citronmeliss till garnering

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Len kräm och frisk frukt – mums!

Tillagningstid: 30 min + 3 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och saft.
  2. Värm försiktig under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.
  3. Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.

Vid servering:

  1. Ta ut glasen ur frysen ca 15 min före servering. Skala och skär upp frukten i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.

Tips

I påsktid kan man göra ägglikörsabayon till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och ev lite konjak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggtoddy med apelsin

(1)

Glutenfria våfflor

(11)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Påsktårta

(177)

Nötmarängtårta

(47)

Jordgubbstårta med fläder och mandelmassa

(72)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies