
Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad
Betyg (1-5):
Len kräm och frisk frukt – mums!
Tillagningstid: 30 min + 3 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 tsk rivet apelsinskal
- 0.5 dl pressad apelsin
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 tsk vaniljsocker
- Till servering:
- 600 g blandade exotiska frukter, t ex mango, ananas, kiwi, stjärnfrukt, sharon
- citronmeliss till garnering
Gör så här
- Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och saft.
- Värm försiktig under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.
- Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.
Vid servering:
- Ta ut glasen ur frysen ca 15 min före servering. Skala och skär upp frukten i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.
Tips

I påsktid kan man göra ägglikörsabayon till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och ev lite konjak.
Liknande recept
Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad
Betyg (1-5):
Len kräm och frisk frukt – mums!
Tillagningstid: 30 min + 3 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa äggulor och socker luftigt. Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och saft.
- Värm försiktig under omrörning tills krämen tjocknat något. Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat.
- Vispa grädden med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner krämen i grädden. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst 3 timmar.
Vid servering:
- Ta ut glasen ur frysen ca 15 min före servering. Skala och skär upp frukten i små bitar. Toppa varje glas med frukt och garnera med citronmeliss.
Tips

I påsktid kan man göra ägglikörsabayon till de vuxna: byt ut pressad apelsin mot ägglikör och ev lite konjak.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!