Fruktsallad med polkagrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (7 betyg)

Har du några polkagrisar och lite grädde över – då kan du lyfta vilken efterrätt som helst.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl polkagrisar
  • Fruktsallad:
  • 1 apelsin
  • 2 clementiner
  • 1 grapefrukt
  • 1 granatäpple
  • 2 passionsfrukter
  • 1 tärnat rött äpple
  • 1 tärnad sharonfrukt

Gör så här

  1. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna, lägg dem till exempel i en plastpåse och slå med botten av en kastrull. Blanda ner i grädden.
  2. Skär bort skalet med en vass kniv på citrusfrukterna. Skär även bort det vita. Skär frukterna i små bitar och lägg i en skål.
  3. Dela granatäpplet på mitten och slå på skalet med baksidan av en stor sked. Håll frukten så att kärnorna som lossnar hamnar direkt i skålen. Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukten direkt i skålen. Blanda ihop allt med äpplet och sharonfrukten.
  4. Häll upp i portionsskålar och toppa med polkagrädden.

Tips

Det här receptet passar bra på en buffe! Räkna då att mängderna räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Josefsson

2013-10-04

Barnens favorit hos farfar

Linda Åberg

2012-11-23

Supergod efterrätt =)

Liknande recept

Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Betyg
Betyg
(132)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl polkagrisar
  • Fruktsallad:
  • 1 apelsin
  • 2 clementiner
  • 1 grapefrukt
  • 1 granatäpple
  • 2 passionsfrukter
  • 1 tärnat rött äpple
  • 1 tärnad sharonfrukt

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (7 betyg)

Har du några polkagrisar och lite grädde över – då kan du lyfta vilken efterrätt som helst.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna, lägg dem till exempel i en plastpåse och slå med botten av en kastrull. Blanda ner i grädden.
  2. Skär bort skalet med en vass kniv på citrusfrukterna. Skär även bort det vita. Skär frukterna i små bitar och lägg i en skål.
  3. Dela granatäpplet på mitten och slå på skalet med baksidan av en stor sked. Håll frukten så att kärnorna som lossnar hamnar direkt i skålen. Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukten direkt i skålen. Blanda ihop allt med äpplet och sharonfrukten.
  4. Häll upp i portionsskålar och toppa med polkagrädden.

Tips

Det här receptet passar bra på en buffe! Räkna då att mängderna räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Josefsson

2013-10-04

Barnens favorit hos farfar

Linda Åberg

2012-11-23

Supergod efterrätt =)

Liknande recept

Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

Betyg
Betyg
(132)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)