Fruktsallad med polkagrädde

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Har du några polkagrisar och lite grädde över – då kan du lyfta vilken efterrätt som helst.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl polkagrisar
  • Fruktsallad:
  • 1 apelsin
  • 2 clementiner
  • 1 grapefrukt
  • 1 granatäpple
  • 2 passionsfrukter
  • 1 tärnat rött äpple
  • 1 tärnad sharonfrukt

Gör så här

  1. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna, lägg dem till exempel i en plastpåse och slå med botten av en kastrull. Blanda ner i grädden.
  2. Skär bort skalet med en vass kniv på citrusfrukterna. Skär även bort det vita. Skär frukterna i små bitar och lägg i en skål.
  3. Dela granatäpplet på mitten och slå på skalet med baksidan av en stor sked. Håll frukten så att kärnorna som lossnar hamnar direkt i skålen. Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukten direkt i skålen. Blanda ihop allt med äpplet och sharonfrukten.
  4. Häll upp i portionsskålar och Frida Westling, toppa med polkagrädden.

Tips

Det här receptet passar bra på en buffe! Räkna då att mängderna räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Josefsson

2013-10-04

Barnens favorit hos farfar

Linda Åberg

2012-11-23

Supergod efterrätt =)

Liknande recept

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

Snabba marängbakelser

(1)

Banoffee-paj

(86)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Passionsfruktscheesecake

(32)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl polkagrisar
  • Fruktsallad:
  • 1 apelsin
  • 2 clementiner
  • 1 grapefrukt
  • 1 granatäpple
  • 2 passionsfrukter
  • 1 tärnat rött äpple
  • 1 tärnad sharonfrukt

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Har du några polkagrisar och lite grädde över – då kan du lyfta vilken efterrätt som helst.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna, lägg dem till exempel i en plastpåse och slå med botten av en kastrull. Blanda ner i grädden.
  2. Skär bort skalet med en vass kniv på citrusfrukterna. Skär även bort det vita. Skär frukterna i små bitar och lägg i en skål.
  3. Dela granatäpplet på mitten och slå på skalet med baksidan av en stor sked. Håll frukten så att kärnorna som lossnar hamnar direkt i skålen. Dela och skrapa ur kärnorna ur passionsfrukten direkt i skålen. Blanda ihop allt med äpplet och sharonfrukten.
  4. Häll upp i portionsskålar och Frida Westling, toppa med polkagrädden.

Tips

Det här receptet passar bra på en buffe! Räkna då att mängderna räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Josefsson

2013-10-04

Barnens favorit hos farfar

Linda Åberg

2012-11-23

Supergod efterrätt =)

Liknande recept

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

Snabba marängbakelser

(1)

Banoffee-paj

(86)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Passionsfruktscheesecake

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies