Fruktkompott med ingefära och lime

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En lite gammaldags dessert som även funkar till vardags, efter en soppa. Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 600 g äpplen eller päron
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk malen ingefära, kardemumma eller kanel
  • 1 msk potatismjöl + 1 msk vatten
  • 0.5 pressad saft från lime
  • 1.5 dl vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplen eller päron. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, socker och någon av kryddorna. Låt sjuda på svag värme tills bitarna mjuknat men ännu inte blivit mosiga, 5–10 min.
  2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör direkt ner i kompotten medan den fortfarande sjuder. Fortsätt röra tills den tjocknat. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med limesaft. Servera med en klick lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fruktkompott med ingefära och lime
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g äpplen eller päron
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk malen ingefära, kardemumma eller kanel
  • 1 msk potatismjöl + 1 msk vatten
  • 0.5 pressad saft från lime
  • 1.5 dl vispgrädde, till servering

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En lite gammaldags dessert som även funkar till vardags, efter en soppa. Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplen eller päron. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, socker och någon av kryddorna. Låt sjuda på svag värme tills bitarna mjuknat men ännu inte blivit mosiga, 5–10 min.
  2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör direkt ner i kompotten medan den fortfarande sjuder. Fortsätt röra tills den tjocknat. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med limesaft. Servera med en klick lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!