Fruktkompott med ingefära och lime

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En lite gammaldags dessert som även funkar till vardags, efter en soppa. Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g äpplen eller päron
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk malen ingefära, kardemumma eller kanel
  • 1 msk potatismjöl + 1 msk vatten
  • 0.5 pressad saft från lime
  • 1.5 dl vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplen eller päron. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, socker och någon av kryddorna. Låt sjuda på svag värme tills bitarna mjuknat men ännu inte blivit mosiga, 5–10 min.
  2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör direkt ner i kompotten medan den fortfarande sjuder. Fortsätt röra tills den tjocknat. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med limesaft. Servera med en klick lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelburritos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(174)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Päronmuffins

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(13)
Fruktkompott med ingefära och lime
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g äpplen eller päron
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk malen ingefära, kardemumma eller kanel
  • 1 msk potatismjöl + 1 msk vatten
  • 0.5 pressad saft från lime
  • 1.5 dl vispgrädde, till servering

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En lite gammaldags dessert som även funkar till vardags, efter en soppa. Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplen eller päron. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, socker och någon av kryddorna. Låt sjuda på svag värme tills bitarna mjuknat men ännu inte blivit mosiga, 5–10 min.
  2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör direkt ner i kompotten medan den fortfarande sjuder. Fortsätt röra tills den tjocknat. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med limesaft. Servera med en klick lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranspannacotta med risgrynsgröt och björnbär

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelburritos

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(174)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Päronmuffins

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(13)