Frozen key lime pie i skål

Frozen key lime pie i skål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Isande kall men krämig kokosdessert med lime och krispiga kex.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
  • 1 ägg, dela på vitan och gulan
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 6 digestivekex eller cookies
  • Till servering:
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 dl vispad grädde till spritsning

Gör så här

  1. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vispa upp grädden lätt.
  2. Lägg färskost, äggula, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp till en jämn smet.
  3. Skeda ur 1 dl kokosgrädde ur burken. Vänd ner detta i färskosten med grädden, limeskal och saft. Vänd till sist ner äggvitan i smeten.

Till servering

  1. Krossa kakorna grovt. Varva smulor och smet i portionsglas. Ställ in i frysen minst 4 tim.

Tips

Om du inte hittar kokosgrädde kan du använda det feta översta lagret i en burk vanlig kokosmjölk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Snygga mamman

2015-02-07

Så jävla god!!!!!👍

Frozen key lime pie i skål
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 ägg, dela på vitan och gulan
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 6 digestivekex eller cookies
  • Till servering:
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 dl vispad grädde till spritsning

Frozen key lime pie i skål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Isande kall men krämig kokosdessert med lime och krispiga kex.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vispa upp grädden lätt.
  2. Lägg färskost, äggula, socker och vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp till en jämn smet.
  3. Skeda ur 1 dl kokosgrädde ur burken. Vänd ner detta i färskosten med grädden, limeskal och saft. Vänd till sist ner äggvitan i smeten.

Till servering

  1. Krossa kakorna grovt. Varva smulor och smet i portionsglas. Ställ in i frysen minst 4 tim.

Tips

Om du inte hittar kokosgrädde kan du använda det feta översta lagret i en burk vanlig kokosmjölk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Snygga mamman

2015-02-07

Så jävla god!!!!!👍