Friterade ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Kokta ägg som rullas i mjöl och en blandning av pankoströbröd och lagrad ost som sedan friteras. Otroligt gott och perfekt att servera som förrätt.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg 6 ägg i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt koka 5 min till en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.
  2. Rulla äggen i mjöl, lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  3. Häll tillräckligt med olja i en kastrull för att täcka äggen. Hetta upp till 160°. Fritera två ägg i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Dela äggen och smula över liteflingsalt på gulan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ägghalvor med currykräm och mandel

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(17)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 7 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • flingsalt

Friterade ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Kokta ägg som rullas i mjöl och en blandning av pankoströbröd och lagrad ost som sedan friteras. Otroligt gott och perfekt att servera som förrätt.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg 6 ägg i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt koka 5 min till en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.
  2. Rulla äggen i mjöl, lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  3. Häll tillräckligt med olja i en kastrull för att täcka äggen. Hetta upp till 160°. Fritera två ägg i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Dela äggen och smula över liteflingsalt på gulan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ägghalvor med currykräm och mandel

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(17)