Friterade ägg

Friterade ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kokta ägg som rullas i mjöl och en blandning av pankoströbröd och lagrad ost som sedan friteras. Otroligt gott och perfekt att servera som förrätt.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
  • 7 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg 6 ägg i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt koka 5 min till en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.
  2. Rulla äggen i mjöl, lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  3. Häll tillräckligt med olja i en kastrull för att täcka äggen. Hetta upp till 160°. Fritera två ägg i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Dela äggen och smula över liteflingsalt på gulan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Friterade ägg
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 7 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • flingsalt

Friterade ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kokta ägg som rullas i mjöl och en blandning av pankoströbröd och lagrad ost som sedan friteras. Otroligt gott och perfekt att servera som förrätt.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner

Gör så här

  1. Lägg 6 ägg i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt koka 5 min till en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.
  2. Rulla äggen i mjöl, lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  3. Häll tillräckligt med olja i en kastrull för att täcka äggen. Hetta upp till 160°. Fritera två ägg i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Dela äggen och smula över liteflingsalt på gulan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!