Japanska pannkakor med tofu

Japanska pannkakor med tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • Pannkakor:
  • 6 ägg
  • 6 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 hackade salladslökar
  • 2 msk smör eller olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 300 g tärnad tofu
  • 2 msk olja
  • 1 tsk riven ingefära
  • 3 dl mungbönsgrodd
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 strimlad shiitake svamp eller annan svamp
  • 1 dl färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda pannkakssmeten. Hetta upp en stekpannan med smör i och grädda ganska tjocka pannkakor.
  2. Stek tofun på hög värme i olja cirka 2 minuter, tillsätt resterande ingredienser och stek ytterligare 2-3 minuter. Fördela tofublandningen och färsk koriander i pannkakorna, rulla ihop och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Japanska pannkakor med tofu
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Pannkakor:
  • 6 ägg
  • 6 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 hackade salladslökar
  • 2 msk smör eller olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 300 g tärnad tofu
  • 2 msk olja
  • 1 tsk riven ingefära
  • 3 dl mungbönsgrodd
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 strimlad shiitake svamp eller annan svamp
  • 1 dl färsk koriander

Japanska pannkakor med tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda pannkakssmeten. Hetta upp en stekpannan med smör i och grädda ganska tjocka pannkakor.
  2. Stek tofun på hög värme i olja cirka 2 minuter, tillsätt resterande ingredienser och stek ytterligare 2-3 minuter. Fördela tofublandningen och färsk koriander i pannkakorna, rulla ihop och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!