Fried rice med kyckling

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ingefära, färsk och finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st paprika, i bitar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 st blekselleristjälkar, skivade
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.
  2. Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 min. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.

Tips

Servera gärna med en klick turkisk yoghurt blandat med sweet chilisås och sambal oelek!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indisk rispanna

(10)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Nasi goreng med mandel

(30)

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

(7)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ingefära, färsk och finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st paprika, i bitar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 3 st blekselleristjälkar, skivade
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime

Fried rice med kyckling

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att använda gårdagens ris.
  2. Skär kycklingen i bitar och blanda med ingefära och vitlök. Låt kycklingen dra medan grönsakerna förbereds. Hetta upp hälften av oljan i en wok och stek kycklingen tills den är genomstekt. Lyft ur och lägg åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan i wokpannan och stek grönsakerna på hög värme ca 5 min. Tillsätt kycklingen, kokt ris och salt. Rör om ordentligt och stek tills allt blivit varmt. Vänd ner koriander innan servering och servera med limeklyftor.

Tips

Servera gärna med en klick turkisk yoghurt blandat med sweet chilisås och sambal oelek!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indisk rispanna

(10)

Indonesisk kycklinggryta

(15)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Nasi goreng med mandel

(30)

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

(7)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies