Frasiga gulärtsbiffar med rödkåls-coleslaw

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Biffar på gula ärter och morot. Serveras med ugnsrostad brysselkål och coleslaw. Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min + 12 tim blötläggning
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 250 g torkade Gula ärtor
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 morot, grovriven
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • rapsolja, att steka i
  • Ugnsrostad brysselkål
  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Rödkåls-coleslaw
  • 250 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 äpple, gärna syrligt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Gulärtspuffar: Blötlägg ärterna minst 12 timmar. Häll av vattnet och skölj noga. Mixa ärterna ordentligt till en formbar smet i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt lök, vitlök, morot, oregano, salt och peppar. Mixa snabbt ihop till en jämn smet.
  2. Forma ärtsmeten till små tillplattade bollar. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek ärtpuffarna på medelvärme tills de är frasiga och gyllene på båda sidor.

Ugnsrostad brysselkål:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och ansa brysselkålen. Dela på mitten och lägg i en ugnsform. Ringla på olja och strö över socker och salt. Vänd runt och rosta i övre delen av ugnen ca 20 min eller tills brysselkålen fått fin färg.

Rödkåls-coleslaw:

  1. Strimla rödkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna strimlor. Blanda allt med yoghurten och smaka av med senap, salt och peppar. Låt gärna stå en stund före servering.

Tips

Hotta upp coleslawen med riven färsk pepparrot.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-02-27

Prova att mixa ärterna lite längre så blir det en formbar färs som är enkel att forma bollar av. De är jättegoda.

Christina

2019-02-02

Trots lång blötläggning av ärtorna blir det bara smuligt. Nu hällde jag allting i en ugnsform så får vi se...

Coop

2019-01-31

Hej Emelie! Det är viktigt att ärtorna blötläggs och att man sen har rikligt med olja i en het panna 😊 Lycka till! Hälsning, webbredaktör Hanna

Emelie

2019-01-29

Hur går msn det till en smet? Min blev bara smulig, något tips?

Liknande recept

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Gröna ärtbiffar med mynta och citron

(4)

Couscouspanna med fisk

(29)

Zucchinifritters med bulgursallad

(26)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 250 g torkade Gula ärtor
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 morot, grovriven
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • rapsolja, att steka i
  • Ugnsrostad brysselkål
  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Rödkåls-coleslaw
  • 250 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 äpple, gärna syrligt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Frasiga gulärtsbiffar med rödkåls-coleslaw

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Biffar på gula ärter och morot. Serveras med ugnsrostad brysselkål och coleslaw. Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 40 min + 12 tim blötläggning
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gulärtspuffar: Blötlägg ärterna minst 12 timmar. Häll av vattnet och skölj noga. Mixa ärterna ordentligt till en formbar smet i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt lök, vitlök, morot, oregano, salt och peppar. Mixa snabbt ihop till en jämn smet.
  2. Forma ärtsmeten till små tillplattade bollar. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek ärtpuffarna på medelvärme tills de är frasiga och gyllene på båda sidor.

Ugnsrostad brysselkål:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och ansa brysselkålen. Dela på mitten och lägg i en ugnsform. Ringla på olja och strö över socker och salt. Vänd runt och rosta i övre delen av ugnen ca 20 min eller tills brysselkålen fått fin färg.

Rödkåls-coleslaw:

  1. Strimla rödkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna strimlor. Blanda allt med yoghurten och smaka av med senap, salt och peppar. Låt gärna stå en stund före servering.

Tips

Hotta upp coleslawen med riven färsk pepparrot.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-02-27

Prova att mixa ärterna lite längre så blir det en formbar färs som är enkel att forma bollar av. De är jättegoda.

Christina

2019-02-02

Trots lång blötläggning av ärtorna blir det bara smuligt. Nu hällde jag allting i en ugnsform så får vi se...

Coop

2019-01-31

Hej Emelie! Det är viktigt att ärtorna blötläggs och att man sen har rikligt med olja i en het panna 😊 Lycka till! Hälsning, webbredaktör Hanna

Emelie

2019-01-29

Hur går msn det till en smet? Min blev bara smulig, något tips?

Liknande recept

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Gröna ärtbiffar med mynta och citron

(4)

Couscouspanna med fisk

(29)

Zucchinifritters med bulgursallad

(26)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies