Fransyska i ugn

Fransyska i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Fransyska som tillagas på låg temperatur i ugnen med rött vin, vitlök och timjan.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g smör
  • 2 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
  • 1.3 kg fransyska
  • 2 dl rött vin
  • 300 g röd lök, i klyftor
  • 1 dl färsk timjan
  • 1 oskalad vitlök i klyftor

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en traktörpanna eller stor gryta som tål ugnsvärme.
  2. Salta, peppra och ringla över honung medan du bryner steken runt om. Köttytan bränns lätt på grund av honungen, så häll på vin när köttet fått färg.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och tillaga i ugnen med lock på tills köttet har en innertemperatur på 55 grader, cirka 1 timme och 30 minuter.
  4. Låt steken vila 15 minuter.
  5. Skär köttet i skivor och lägg tillbaka det i grytan.

Tips

Gott med citron till!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2020-07-03

Urläckert, mört, saftigt, kan avnjutas såväl varmt som kallt. Gärna till en välkryddad potsallad.

Fransyska i ugn
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g smör
  • 2 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 msk flytande honung
  • 1.3 kg fransyska
  • 2 dl rött vin
  • 300 g röd lök, i klyftor
  • 1 dl färsk timjan
  • 1 oskalad vitlök i klyftor

Fransyska i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Fransyska som tillagas på låg temperatur i ugnen med rött vin, vitlök och timjan.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en traktörpanna eller stor gryta som tål ugnsvärme.
  2. Salta, peppra och ringla över honung medan du bryner steken runt om. Köttytan bränns lätt på grund av honungen, så häll på vin när köttet fått färg.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och tillaga i ugnen med lock på tills köttet har en innertemperatur på 55 grader, cirka 1 timme och 30 minuter.
  4. Låt steken vila 15 minuter.
  5. Skär köttet i skivor och lägg tillbaka det i grytan.

Tips

Gott med citron till!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2020-07-03

Urläckert, mört, saftigt, kan avnjutas såväl varmt som kallt. Gärna till en välkryddad potsallad.