Fransk kycklinggryta

Fransk kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Barigoule är en klassisk men ändå lite ovanlig kycklinggryta som görs på kyckling, morötter, fänkål, lök och vitt vin och massor av färska kryddor.

Tillagningstid: 1 tim + 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 hel kyckling (ca 1,5 kg)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 timjankvistar
  • 4 morötter, i grova sneda skivor
  • 2 fänkål, i klyftor
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt vin
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 kruka persilja, hackad
  • bröd
  • citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kyckling i en gryta. Ringla över olivolja och strö över 0,5 tsk salt och timjan. Tillaga i ugn ca 60 min. Ta upp kycklingen och låt svalna något. Skär i delar.
  2. Lägg morötter, fänkål, lök och vitlök i grytan. Häll på vin och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 15 min eller till grönsakerna är färdiga.
  3. Lägg i kycklingdelarna, vänd runt och smaka av med resten av saltet och ev citron. Låt allt bli varm, strö över persilja vid servering och njut med gott bröd.

Tips

Grytan är syrlig men vill man ha en lite rundare smak så tillsätt ½-1 tsk strösocker eller 1-2 dl grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2022-09-17

Lite ofärdigt recept. Gick att rädda med kycklingbuljong (2 tärningar) och grädde ca 1 dl. Och så färdigställde jag allt på spisen. Blev en annan rätt men den blev god.

Checkbox Coop

2022-09-08

Hej på er, nu är receptet uppdaterat med rätt mängder :) Vi hoppas att ni provar kycklinggrytan igen!

Karin

2022-09-05

Inte god alls. Smakade bara äppelcidervinäger.

Marie-Louise

2022-09-03

Jätte god med lite kycklingfond, längre tid för grönsakerna lite mer vin. Lade i några små redan kokta potatis mot slutet, blev lite simmigare sås.

Bodil

2022-09-01

Detta recept var inte lyckat. Tiden i ugnen för grönsakerna funkar inte alls. Gör om receptet och provlaga innan ni publicerar.

Checkbox Coop

2022-09-01

Hej, vi har sett över receptet och ökat på tiden lite. Hoppas ni gillar grytan!

Emmy

2022-09-01

Utifrån tidigare kommentarer så tillagade jag rätten i gryta. God med speciell smak. Gillades främst av de vuxna i familjen.

Maj

2022-08-31

Om du tycker om råa hårda grönsaker och en mycket syrlig sky så är det här receptet rätt för dig. När allt fortfarande var rått efter den angivna tiden tog jag upp grytan på en platta och efter ytterligare en halvtimme där och en buljongtärning är det nästan ätligt.

Ulrika

2022-08-29

Nä men nej! Var så pepp på detta recept men det blev inte alls bra. Kycklingen fick knappt någon färg och grönsakerna blev stenhårda trots längre tid i ugnen än vad som stod och grytan blev väldigt smaklös. Dock tog jag fram resterna nu och kokade upp i en gryta tillsammans med lite grädde och kycklingbuljong. Det blev fantastiskt! Nästa gång bryner jag kycklingen först och lagar i gryta i stället för i ugn.

Erika

2022-08-29

Grönsakerna var fortfarande råa efter 20 minuter. Efter 30 minuter fortfarande inte klara trots att jag ökade temperaturen till 220 grader. Det krävdes stora mängder salt för att balans i smaken.

Eric

2022-08-27

Väldigt god, lite annorlunda lätt syrlig och söt smak

Fransk kycklinggryta
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hel kyckling (ca 1,5 kg)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 timjankvistar
  • 4 morötter, i grova sneda skivor
  • 2 fänkål, i klyftor
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt vin
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 kruka persilja, hackad
  • bröd
  • citron

Fransk kycklinggryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Barigoule är en klassisk men ändå lite ovanlig kycklinggryta som görs på kyckling, morötter, fänkål, lök och vitt vin och massor av färska kryddor.

Tillagningstid: 1 tim + 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kyckling i en gryta. Ringla över olivolja och strö över 0,5 tsk salt och timjan. Tillaga i ugn ca 60 min. Ta upp kycklingen och låt svalna något. Skär i delar.
  2. Lägg morötter, fänkål, lök och vitlök i grytan. Häll på vin och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 15 min eller till grönsakerna är färdiga.
  3. Lägg i kycklingdelarna, vänd runt och smaka av med resten av saltet och ev citron. Låt allt bli varm, strö över persilja vid servering och njut med gott bröd.

Tips

Grytan är syrlig men vill man ha en lite rundare smak så tillsätt ½-1 tsk strösocker eller 1-2 dl grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2022-09-17

Lite ofärdigt recept. Gick att rädda med kycklingbuljong (2 tärningar) och grädde ca 1 dl. Och så färdigställde jag allt på spisen. Blev en annan rätt men den blev god.

Checkbox Coop

2022-09-08

Hej på er, nu är receptet uppdaterat med rätt mängder :) Vi hoppas att ni provar kycklinggrytan igen!

Karin

2022-09-05

Inte god alls. Smakade bara äppelcidervinäger.

Marie-Louise

2022-09-03

Jätte god med lite kycklingfond, längre tid för grönsakerna lite mer vin. Lade i några små redan kokta potatis mot slutet, blev lite simmigare sås.

Bodil

2022-09-01

Detta recept var inte lyckat. Tiden i ugnen för grönsakerna funkar inte alls. Gör om receptet och provlaga innan ni publicerar.

Checkbox Coop

2022-09-01

Hej, vi har sett över receptet och ökat på tiden lite. Hoppas ni gillar grytan!

Emmy

2022-09-01

Utifrån tidigare kommentarer så tillagade jag rätten i gryta. God med speciell smak. Gillades främst av de vuxna i familjen.

Maj

2022-08-31

Om du tycker om råa hårda grönsaker och en mycket syrlig sky så är det här receptet rätt för dig. När allt fortfarande var rått efter den angivna tiden tog jag upp grytan på en platta och efter ytterligare en halvtimme där och en buljongtärning är det nästan ätligt.

Ulrika

2022-08-29

Nä men nej! Var så pepp på detta recept men det blev inte alls bra. Kycklingen fick knappt någon färg och grönsakerna blev stenhårda trots längre tid i ugnen än vad som stod och grytan blev väldigt smaklös. Dock tog jag fram resterna nu och kokade upp i en gryta tillsammans med lite grädde och kycklingbuljong. Det blev fantastiskt! Nästa gång bryner jag kycklingen först och lagar i gryta i stället för i ugn.

Erika

2022-08-29

Grönsakerna var fortfarande råa efter 20 minuter. Efter 30 minuter fortfarande inte klara trots att jag ökade temperaturen till 220 grader. Det krävdes stora mängder salt för att balans i smaken.

Eric

2022-08-27

Väldigt god, lite annorlunda lätt syrlig och söt smak