Fransk kola

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Alldeles underbart hemgjort godis.

Tillagningstid: 1 timme
15-20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 1 msk olja till formen
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Smörj en folieform, 20x30 centimeter, med lite olja. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad vid kastrull.
  2. Låt koka ordentligt tills det når 120–125 grader, kontrollera temperaturen med en stektermometer eller gör det så kallade kulprovet.
  3. Kulprov: Droppa lite av kolasmeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är den färdigkokt. Temperaturen är då 120–125 grader.
  4. Koktiden brukar vara cirka 40 minuter beroende på grytans storlek. Rör då och då. Häll smeten i formen och låt stelna. Klipp kolan i bitar och linda in i smörpapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(3)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(2)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Black bean chocolate cake

(23)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Vit chokladtryffel

(35)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 1 msk olja till formen
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl kakao

Fransk kola

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Alldeles underbart hemgjort godis.

Tillagningstid: 1 timme
15-20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en folieform, 20x30 centimeter, med lite olja. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad vid kastrull.
  2. Låt koka ordentligt tills det når 120–125 grader, kontrollera temperaturen med en stektermometer eller gör det så kallade kulprovet.
  3. Kulprov: Droppa lite av kolasmeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är den färdigkokt. Temperaturen är då 120–125 grader.
  4. Koktiden brukar vara cirka 40 minuter beroende på grytans storlek. Rör då och då. Häll smeten i formen och låt stelna. Klipp kolan i bitar och linda in i smörpapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(3)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(2)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Black bean chocolate cake

(23)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Vit chokladtryffel

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies