Fransk kola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Alldeles underbart hemgjort godis.

Tillagningstid: 1 timme
15-20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olja till formen
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Smörj en folieform, 20x30 centimeter, med lite olja. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad vid kastrull.
  2. Låt koka ordentligt tills det når 120–125 grader, kontrollera temperaturen med en stektermometer eller gör det så kallade kulprovet.
  3. Kulprov: Droppa lite av kolasmeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är den färdigkokt. Temperaturen är då 120–125 grader.
  4. Koktiden brukar vara cirka 40 minuter beroende på grytans storlek. Rör då och då. Häll smeten i formen och låt stelna. Klipp kolan i bitar och linda in i smörpapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påsktårta med hallon

Betyg
Betyg
(12)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 msk olja till formen
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl kakao

Fransk kola

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Alldeles underbart hemgjort godis.

Tillagningstid: 1 timme
15-20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en folieform, 20x30 centimeter, med lite olja. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad vid kastrull.
  2. Låt koka ordentligt tills det når 120–125 grader, kontrollera temperaturen med en stektermometer eller gör det så kallade kulprovet.
  3. Kulprov: Droppa lite av kolasmeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är den färdigkokt. Temperaturen är då 120–125 grader.
  4. Koktiden brukar vara cirka 40 minuter beroende på grytans storlek. Rör då och då. Häll smeten i formen och låt stelna. Klipp kolan i bitar och linda in i smörpapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Påsktårta med hallon

Betyg
Betyg
(12)