
Fransk kola
Betyg (1-5):
Alldeles underbart hemgjort godis.
Tillagningstid: 1 timme
15-20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 msk olja till formen
- 3 dl vispgrädde
- 5 dl strösocker
- 1 dl sirap
- 1 dl kakao
Gör så här
- Smörj en folieform, 20x30 centimeter, med lite olja. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad vid kastrull.
- Låt koka ordentligt tills det når 120–125 grader, kontrollera temperaturen med en stektermometer eller gör det så kallade kulprovet.
- Kulprov: Droppa lite av kolasmeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är den färdigkokt. Temperaturen är då 120–125 grader.
- Koktiden brukar vara cirka 40 minuter beroende på grytans storlek. Rör då och då. Häll smeten i formen och låt stelna. Klipp kolan i bitar och linda in i smörpapper.
Liknande recept
Fransk kola
Betyg (1-5):
Alldeles underbart hemgjort godis.
Tillagningstid: 1 timme
15-20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smörj en folieform, 20x30 centimeter, med lite olja. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad vid kastrull.
- Låt koka ordentligt tills det når 120–125 grader, kontrollera temperaturen med en stektermometer eller gör det så kallade kulprovet.
- Kulprov: Droppa lite av kolasmeten i en kopp med kallt vatten. När smeten kan rullas till en kula är den färdigkokt. Temperaturen är då 120–125 grader.
- Koktiden brukar vara cirka 40 minuter beroende på grytans storlek. Rör då och då. Häll smeten i formen och låt stelna. Klipp kolan i bitar och linda in i smörpapper.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!