Flygande Jakob grundrecept

Flygande Jakob grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(85)

Flygande Jacob med ris - en klassisk vardagsrätt som fått sitt namn efter Ove Jacobsson som jobbade inom flygfrakt. Kyckling, grädde, banan och jordnötter är de viktiga huvudingredienserna som passar oväntat bra ihop!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g skivad banan
  • 2 dl salta jordnötter
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa grädde, chilisås, salt och peppar 2 minuter. Lägg kyckling och banan i en ugnsfast form, slå över gräddblandningen och strössla med jordnötter. Sätt in i ugnen 20-30 minuter.
  2. Servera gärna med ris eller pasta.

Tips

Det finns plats för grönsaker i formen, komplettera gärna med vad som finns i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roshilde

2022-07-21

Simpelt recept med få ingredienser. Saknar dock bacon annars smakade måltiden som det skall. En jättegod 80-tals rätt 😊

Margareta

2021-02-18

Använd quornbitar istället för kyckling, så blir det ännu bättre!

Tomas

2021-02-06

Skall komplettera med strimlad gul och röd paprika innan jag häller över gräddblandningen.

Kristina

2020-12-23

Saknas lite kryddor för fylligare smak, mina tips är cayennepeppar, curry, grillkrydda. Tycker också att det är bättre att steka kycklingen något först eller använda grillad kyckling.

Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Kristina! Det går bra att använda matlagningsgrädde. Tillsätt curryn i gräddsåsen. Lycka till! :)

Kristina

2020-01-06

Ska man ha vispgrädde eller går det lika bra med mellan? Om man vill ha curry med i rätten, tillsätter man det bäst med det som vispas eller när man steker kycklingen?

Johanna

2019-01-18

Om man vill ha en annan rätt fast med samma bas: ta bort bananen, ha 2st rivna vitlöksklyftor i såsen, knaperstekt bacon och strö över. Blir supergott!!

-

2017-03-08

Hur kan det behövas fler instruktioner den som tyckte det? Det är så lätt receptet är...

Andreas

2015-10-23

Man måste ju faktiskt tänka lite själv oxå 😃

sofia

2015-09-30

Det blir lite sulligt med rå kycklingfilé, bättre att ta rensad, färdiggrillad kyckling i stället (alternativt steka kycklingen snabbt några minuter och sedan följa receptet!

Mojselimojs

2015-01-17

Strössla lite bacon ovanpå innan servering!

Kalle W

2015-01-01

Dåligt recept för lite instruktioner

Frida

2014-04-30

Godaste jag lagat någonsin! Perfekt för matlåda.

ninas

2013-05-23

den här rätten är som flygande när min son jakob flyger genom himla valven

Antonia

2012-09-03

Jag gillar detta recept. Enkelt och med god smak! Tack!

Elsy Lundin

2011-12-28

Lättlagat. Gott.

Flygande Jakob grundrecept
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g skivad banan
  • 2 dl salta jordnötter
  • 0.5 tsk salt

Flygande Jakob grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(85)

Flygande Jacob med ris - en klassisk vardagsrätt som fått sitt namn efter Ove Jacobsson som jobbade inom flygfrakt. Kyckling, grädde, banan och jordnötter är de viktiga huvudingredienserna som passar oväntat bra ihop!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa grädde, chilisås, salt och peppar 2 minuter. Lägg kyckling och banan i en ugnsfast form, slå över gräddblandningen och strössla med jordnötter. Sätt in i ugnen 20-30 minuter.
  2. Servera gärna med ris eller pasta.

Tips

Det finns plats för grönsaker i formen, komplettera gärna med vad som finns i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roshilde

2022-07-21

Simpelt recept med få ingredienser. Saknar dock bacon annars smakade måltiden som det skall. En jättegod 80-tals rätt 😊

Margareta

2021-02-18

Använd quornbitar istället för kyckling, så blir det ännu bättre!

Tomas

2021-02-06

Skall komplettera med strimlad gul och röd paprika innan jag häller över gräddblandningen.

Kristina

2020-12-23

Saknas lite kryddor för fylligare smak, mina tips är cayennepeppar, curry, grillkrydda. Tycker också att det är bättre att steka kycklingen något först eller använda grillad kyckling.

Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Kristina! Det går bra att använda matlagningsgrädde. Tillsätt curryn i gräddsåsen. Lycka till! :)

Kristina

2020-01-06

Ska man ha vispgrädde eller går det lika bra med mellan? Om man vill ha curry med i rätten, tillsätter man det bäst med det som vispas eller när man steker kycklingen?

Johanna

2019-01-18

Om man vill ha en annan rätt fast med samma bas: ta bort bananen, ha 2st rivna vitlöksklyftor i såsen, knaperstekt bacon och strö över. Blir supergott!!

-

2017-03-08

Hur kan det behövas fler instruktioner den som tyckte det? Det är så lätt receptet är...

Andreas

2015-10-23

Man måste ju faktiskt tänka lite själv oxå 😃

sofia

2015-09-30

Det blir lite sulligt med rå kycklingfilé, bättre att ta rensad, färdiggrillad kyckling i stället (alternativt steka kycklingen snabbt några minuter och sedan följa receptet!

Mojselimojs

2015-01-17

Strössla lite bacon ovanpå innan servering!

Kalle W

2015-01-01

Dåligt recept för lite instruktioner

Frida

2014-04-30

Godaste jag lagat någonsin! Perfekt för matlåda.

ninas

2013-05-23

den här rätten är som flygande när min son jakob flyger genom himla valven

Antonia

2012-09-03

Jag gillar detta recept. Enkelt och med god smak! Tack!

Elsy Lundin

2011-12-28

Lättlagat. Gott.