Flygande Jakob grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (61 betyg)

Klassisk flygande Jacob med kyckling, grädde, banan och jordnötter. En krämig mix av sött och salt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g skivad banan
  • 2 dl salta jordnötter
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa grädde, chilisås, salt och peppar 2 minuter. Lägg kyckling och banan i en ugnsfast form, slå över gräddblandningen och strössla med jordnötter. Sätt in i ugnen 20-30 minuter.
  2. Servera gärna med ris eller pasta.

Tips

Det finns plats för grönsaker i formen, komplettera gärna med vad som finns i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2020-12-23

Saknas lite kryddor för fylligare smak, mina tips är cayennepeppar, curry, grillkrydda. Tycker också att det är bättre att steka kycklingen något först eller använda grillad kyckling.

Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Kristina! Det går bra att använda matlagningsgrädde. Tillsätt curryn i gräddsåsen. Lycka till! :)

Kristina

2020-01-06

Ska man ha vispgrädde eller går det lika bra med mellan? Om man vill ha curry med i rätten, tillsätter man det bäst med det som vispas eller när man steker kycklingen?

Johanna

2019-01-18

Om man vill ha en annan rätt fast med samma bas: ta bort bananen, ha 2st rivna vitlöksklyftor i såsen, knaperstekt bacon och strö över. Blir supergott!!

-

2017-03-08

Hur kan det behövas fler instruktioner den som tyckte det? Det är så lätt receptet är...

Andreas

2015-10-23

Man måste ju faktiskt tänka lite själv oxå 😃

sofia

2015-09-30

Det blir lite sulligt med rå kycklingfilé, bättre att ta rensad, färdiggrillad kyckling i stället (alternativt steka kycklingen snabbt några minuter och sedan följa receptet!

Mojselimojs

2015-01-17

Strössla lite bacon ovanpå innan servering!

Kalle W

2015-01-01

Dåligt recept för lite instruktioner

Frida

2014-04-30

Godaste jag lagat någonsin! Perfekt för matlåda.

ninas

2013-05-23

den här rätten är som flygande när min son jakob flyger genom himla valven

Antonia

2012-09-03

Jag gillar detta recept. Enkelt och med god smak! Tack!

Elsy Lundin

2011-12-28

Lättlagat. Gott.

Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg
Betyg
(162)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

Betyg
Betyg
(48)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g skivad banan
  • 2 dl salta jordnötter
  • 0.5 tsk salt

Flygande Jakob grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (61 betyg)

Klassisk flygande Jacob med kyckling, grädde, banan och jordnötter. En krämig mix av sött och salt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädde, chilisås, salt och peppar 2 minuter. Lägg kyckling och banan i en ugnsfast form, slå över gräddblandningen och strössla med jordnötter. Sätt in i ugnen 20-30 minuter.
  2. Servera gärna med ris eller pasta.

Tips

Det finns plats för grönsaker i formen, komplettera gärna med vad som finns i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2020-12-23

Saknas lite kryddor för fylligare smak, mina tips är cayennepeppar, curry, grillkrydda. Tycker också att det är bättre att steka kycklingen något först eller använda grillad kyckling.

Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Kristina! Det går bra att använda matlagningsgrädde. Tillsätt curryn i gräddsåsen. Lycka till! :)

Kristina

2020-01-06

Ska man ha vispgrädde eller går det lika bra med mellan? Om man vill ha curry med i rätten, tillsätter man det bäst med det som vispas eller när man steker kycklingen?

Johanna

2019-01-18

Om man vill ha en annan rätt fast med samma bas: ta bort bananen, ha 2st rivna vitlöksklyftor i såsen, knaperstekt bacon och strö över. Blir supergott!!

-

2017-03-08

Hur kan det behövas fler instruktioner den som tyckte det? Det är så lätt receptet är...

Andreas

2015-10-23

Man måste ju faktiskt tänka lite själv oxå 😃

sofia

2015-09-30

Det blir lite sulligt med rå kycklingfilé, bättre att ta rensad, färdiggrillad kyckling i stället (alternativt steka kycklingen snabbt några minuter och sedan följa receptet!

Mojselimojs

2015-01-17

Strössla lite bacon ovanpå innan servering!

Kalle W

2015-01-01

Dåligt recept för lite instruktioner

Frida

2014-04-30

Godaste jag lagat någonsin! Perfekt för matlåda.

ninas

2013-05-23

den här rätten är som flygande när min son jakob flyger genom himla valven

Antonia

2012-09-03

Jag gillar detta recept. Enkelt och med god smak! Tack!

Elsy Lundin

2011-12-28

Lättlagat. Gott.

Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg
Betyg
(162)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

Betyg
Betyg
(48)