För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Servera en krämig risotto med smak av mynta, ärtor och parmesan till fläskkotletterna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
  • 2.5 msk rapsolja
  • svartpeppar
  • salt
  • Risotto:
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 3 dl risottoris
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.

Risotto

  1. Stek lök, vitlök och ris i smör i en kastrull eller gryta ca 5 min, utan att det tar färg. Häll en tredjedel av vätskan på riset och späd med resten vart eftersom. Låt koka på låg värme 20 – 30 min, rör då och då. Salta och peppra.
  2. Vänd ner parmesanost, ärtor och mynta vid servering.
  3. Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och trä dem ev på träspett enligt bilden. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek köttet 2–3 min per sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Tagliatelle med skinka och ärtor

(17)

Ärtsoppa med fläsk

(46)

Örtfylld filé med ärtmos

(0)

Pasta med skinka och ärtor

(15)

Röd thaicurrysoppa med köttbullar

(15)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
  • 2.5 msk rapsolja
  • svartpeppar
  • salt
  • Risotto:
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 3 dl risottoris
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 0.5 tsk salt

Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Servera en krämig risotto med smak av mynta, ärtor och parmesan till fläskkotletterna.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.

Risotto

  1. Stek lök, vitlök och ris i smör i en kastrull eller gryta ca 5 min, utan att det tar färg. Häll en tredjedel av vätskan på riset och späd med resten vart eftersom. Låt koka på låg värme 20 – 30 min, rör då och då. Salta och peppra.
  2. Vänd ner parmesanost, ärtor och mynta vid servering.
  3. Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och trä dem ev på träspett enligt bilden. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek köttet 2–3 min per sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Tagliatelle med skinka och ärtor

(17)

Ärtsoppa med fläsk

(46)

Örtfylld filé med ärtmos

(0)

Pasta med skinka och ärtor

(15)

Röd thaicurrysoppa med köttbullar

(15)