
Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto
Betyg (1-5):
Servera en krämig risotto med smak av mynta, ärtor och parmesan till fläskkotletterna.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
- 2.5 msk rapsolja
- svartpeppar
- salt
- Risotto:
- 5 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl vitt vin
- 1 finhackad gul lök
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 3 dl risottoris
- 2 msk smör eller olivolja
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 dl riven parmesanost
- 3 dl gröna ärtor
- 1 dl hackad färsk mynta
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.
Risotto
- Stek lök, vitlök och ris i smör i en kastrull eller gryta ca 5 min, utan att det tar färg. Häll en tredjedel av vätskan på riset och späd med resten vart eftersom. Låt koka på låg värme 20 – 30 min, rör då och då. Salta och peppra.
- Vänd ner parmesanost, ärtor och mynta vid servering.
- Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och trä dem ev på träspett enligt bilden. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek köttet 2–3 min per sida.
Liknande recept
Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto
Betyg (1-5):
Servera en krämig risotto med smak av mynta, ärtor och parmesan till fläskkotletterna.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.
Risotto
- Stek lök, vitlök och ris i smör i en kastrull eller gryta ca 5 min, utan att det tar färg. Häll en tredjedel av vätskan på riset och späd med resten vart eftersom. Låt koka på låg värme 20 – 30 min, rör då och då. Salta och peppra.
- Vänd ner parmesanost, ärtor och mynta vid servering.
- Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor och trä dem ev på träspett enligt bilden. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek köttet 2–3 min per sida.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!