Ärtsoppa med fläsk
  • Tid 330 min
  • Svårighetsgrad Medel

Ärtsoppa med fläsk

2.86 (43 betyg)

En klassisk ärtsoppa är inte bara torsdagsmat. Mustig och mättande med senap och bröd blir det rena festen!

  • Tillagningstid 330 min
  • Ingredienser 7
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g gula ärter
  • 1.5 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 300 g skuret färskt eller rimmat fläsk från bog/sida
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk mejram och/eller timjan
Till servering:
  • 0.5 dl senap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rensa och skölj ärterna. Lägg dem i en bunke. Häll på kallt vatten tills ärterna är täckta. Låt stå minst 4 timmar, gärna 10-12 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.

  2. 2

    Koka upp ärter, vatten och salt. Ta bort skummet som bildas med en hålslev. Lägg i kött och lök. Koka under lock tills ärterna är mjuka, 45 minuter till 1 timme 15 minuter. (Ta upp köttet, om det är mört innan ärterna är mjuka.) Skär köttet i tärningar och lägg tillbaka det i soppan. Smaka av med örtkrydda och salt.

Servering

Servera med senap och en knäckebrödssmörgås med ost.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar