Ärtsoppa med fläsk

Ärtsoppa med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

En klassisk ärtsoppa är inte bara torsdagsmat. Mustig och mättande med senap och bröd blir det rena festen!

Tillagningstid: 5 timmar 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g gula ärter
  • 1.5 liter vatten
  • 300 g skuret färskt eller rimmat fläsk från bog/sida
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk mejram och/eller timjan
  • Till servering:
  • 0.5 dl senap

Gör så här

  1. Rensa och skölj ärterna. Lägg dem i en bunke. Häll på kallt vatten tills ärterna är täckta. Låt stå minst 4 timmar, gärna 10-12 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka upp ärter, vatten och salt. Ta bort skummet som bildas med en hålslev. Lägg i kött och lök. Koka under lock tills ärterna är mjuka, 45 minuter till 1 timme 15 minuter. (Ta upp köttet, om det är mört innan ärterna är mjuka.) Skär köttet i tärningar och lägg tillbaka det i soppan. Smaka av med örtkrydda och salt.

Servering

Servera med senap och en knäckebrödssmörgås med ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gun-Britt

2020-07-21

Har just ätit Coops ärtsoppa som är god, men denna gång blev jag besviken då nästan hälften av ärtorna var okokta, alldeles knallgula och stenhårda, fick slänga nästan hälften av 1 kg.

Erik

2020-06-21

Ärtsoppa är bra och gott och det här receptet äger.

Ärtsoppa med fläsk
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g gula ärter
  • 1.5 liter vatten
  • 300 g skuret färskt eller rimmat fläsk från bog/sida
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk mejram och/eller timjan
  • Till servering:
  • 0.5 dl senap

Ärtsoppa med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

En klassisk ärtsoppa är inte bara torsdagsmat. Mustig och mättande med senap och bröd blir det rena festen!

Tillagningstid: 5 timmar 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och skölj ärterna. Lägg dem i en bunke. Häll på kallt vatten tills ärterna är täckta. Låt stå minst 4 timmar, gärna 10-12 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka upp ärter, vatten och salt. Ta bort skummet som bildas med en hålslev. Lägg i kött och lök. Koka under lock tills ärterna är mjuka, 45 minuter till 1 timme 15 minuter. (Ta upp köttet, om det är mört innan ärterna är mjuka.) Skär köttet i tärningar och lägg tillbaka det i soppan. Smaka av med örtkrydda och salt.

Servering

Servera med senap och en knäckebrödssmörgås med ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gun-Britt

2020-07-21

Har just ätit Coops ärtsoppa som är god, men denna gång blev jag besviken då nästan hälften av ärtorna var okokta, alldeles knallgula och stenhårda, fick slänga nästan hälften av 1 kg.

Erik

2020-06-21

Ärtsoppa är bra och gott och det här receptet äger.