Ärtsoppa med fläsk

Ärtsoppa med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

En klassisk ärtsoppa är inte bara torsdagsmat. Mustig och mättande med senap och bröd blir det rena festen!

Tillagningstid: 5 timmar 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g gula ärter
  • 1.5 liter vatten
  • 300 g skuret färskt eller rimmat fläsk från bog/sida
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk mejram och/eller timjan
  • Till servering:
  • 0.5 dl senap

Gör så här

  1. Rensa och skölj ärterna. Lägg dem i en bunke. Häll på kallt vatten tills ärterna är täckta. Låt stå minst 4 timmar, gärna 10-12 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka upp ärter, vatten och salt. Ta bort skummet som bildas med en hålslev. Lägg i kött och lök. Koka under lock tills ärterna är mjuka, 45 minuter till 1 timme 15 minuter. (Ta upp köttet, om det är mört innan ärterna är mjuka.) Skär köttet i tärningar och lägg tillbaka det i soppan. Smaka av med örtkrydda och salt.

Servering

Servera med senap och en knäckebrödssmörgås med ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gun-Britt

2020-07-21

Har just ätit Coops ärtsoppa som är god, men denna gång blev jag besviken då nästan hälften av ärtorna var okokta, alldeles knallgula och stenhårda, fick slänga nästan hälften av 1 kg.

Erik

2020-06-21

Ärtsoppa är bra och gott och det här receptet äger.

Liknande recept

Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Röd thaicurrysoppa med köttbullar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Örtfylld filé med ärtmos

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med skinka och ärtor

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg
Betyg
(20)
Ärtsoppa med fläsk
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g gula ärter
  • 1.5 liter vatten
  • 300 g skuret färskt eller rimmat fläsk från bog/sida
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 msk mejram och/eller timjan
  • Till servering:
  • 0.5 dl senap

Ärtsoppa med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

En klassisk ärtsoppa är inte bara torsdagsmat. Mustig och mättande med senap och bröd blir det rena festen!

Tillagningstid: 5 timmar 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och skölj ärterna. Lägg dem i en bunke. Häll på kallt vatten tills ärterna är täckta. Låt stå minst 4 timmar, gärna 10-12 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
  2. Koka upp ärter, vatten och salt. Ta bort skummet som bildas med en hålslev. Lägg i kött och lök. Koka under lock tills ärterna är mjuka, 45 minuter till 1 timme 15 minuter. (Ta upp köttet, om det är mört innan ärterna är mjuka.) Skär köttet i tärningar och lägg tillbaka det i soppan. Smaka av med örtkrydda och salt.

Servering

Servera med senap och en knäckebrödssmörgås med ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gun-Britt

2020-07-21

Har just ätit Coops ärtsoppa som är god, men denna gång blev jag besviken då nästan hälften av ärtorna var okokta, alldeles knallgula och stenhårda, fick slänga nästan hälften av 1 kg.

Erik

2020-06-21

Ärtsoppa är bra och gott och det här receptet äger.

Liknande recept

Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Röd thaicurrysoppa med köttbullar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Örtfylld filé med ärtmos

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskytterfilé på spett med grön ärtrisotto

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med skinka och ärtor

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg
Betyg
(20)