Örtfylld filé med ärtmos

Örtfylld filé med ärtmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fläskfilé
  • 30 g finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dragon
  • 1 krm peppar
  • 1.5 msk smör eller margarin att steka i
  • 1 krm salt
  • Ärtmos:
  • 6 skalade och kokta potatisar
  • 4 dl kokta gröna ärter
  • 1.5 varm mjölk
  • 50 g smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 10 g gräslök
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Putsa filén om det behövs. Skär ett snitt längs filén och fyll med gräslök och dragon. Salta och peppra. Bind ihop filén med ett steksnöre, bryn köttet i smör tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och stek i ugnen i 20-30 minuter.

Ärtmos

  1. Pressa potatisen och lägg den i en bunke. Mixa ärtorna i en matberedare till en puré. Blanda ner ärtpurén i potatisen. Tillsätt mjölk, grädde, smör, salt och peppar. Blanda moset väl, häll över det i en gryta och värm upp det.
  2. Skiva upp köttet och servera med ärtmoset och toppa med gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Örtfylld filé med ärtmos
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fläskfilé
  • 30 g finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dragon
  • 1 krm peppar
  • 1.5 msk smör eller margarin att steka i
  • 1 krm salt
  • Ärtmos:
  • 6 skalade och kokta potatisar
  • 4 dl kokta gröna ärter
  • 1.5 varm mjölk
  • 50 g smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 10 g gräslök
  • 1 krm salt

Örtfylld filé med ärtmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa filén om det behövs. Skär ett snitt längs filén och fyll med gräslök och dragon. Salta och peppra. Bind ihop filén med ett steksnöre, bryn köttet i smör tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och stek i ugnen i 20-30 minuter.

Ärtmos

  1. Pressa potatisen och lägg den i en bunke. Mixa ärtorna i en matberedare till en puré. Blanda ner ärtpurén i potatisen. Tillsätt mjölk, grädde, smör, salt och peppar. Blanda moset väl, häll över det i en gryta och värm upp det.
  2. Skiva upp köttet och servera med ärtmoset och toppa med gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)