
Örtfylld filé med ärtmos
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
- 500 g fläskfilé
- 30 g finhackad gräslök
- 2 msk finhackad dragon
- 1 krm peppar
- 1.5 msk smör eller margarin att steka i
- 1 krm salt
- Ärtmos:
- 6 skalade och kokta potatisar
- 4 dl kokta gröna ärter
- 1.5 varm mjölk
- 50 g smör
- 1 krm vitpeppar
- 10 g gräslök
- 1 krm salt
Gör så här
- Putsa filén om det behövs. Skär ett snitt längs filén och fyll med gräslök och dragon. Salta och peppra. Bind ihop filén med ett steksnöre, bryn köttet i smör tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och stek i ugnen i 20-30 minuter.
Ärtmos
- Pressa potatisen och lägg den i en bunke. Mixa ärtorna i en matberedare till en puré. Blanda ner ärtpurén i potatisen. Tillsätt mjölk, grädde, smör, salt och peppar. Blanda moset väl, häll över det i en gryta och värm upp det.
- Skiva upp köttet och servera med ärtmoset och toppa med gräslök.
Örtfylld filé med ärtmos
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Gör så här
- Putsa filén om det behövs. Skär ett snitt längs filén och fyll med gräslök och dragon. Salta och peppra. Bind ihop filén med ett steksnöre, bryn köttet i smör tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och stek i ugnen i 20-30 minuter.
Ärtmos
- Pressa potatisen och lägg den i en bunke. Mixa ärtorna i en matberedare till en puré. Blanda ner ärtpurén i potatisen. Tillsätt mjölk, grädde, smör, salt och peppar. Blanda moset väl, häll över det i en gryta och värm upp det.
- Skiva upp köttet och servera med ärtmoset och toppa med gräslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!