Örtfylld filé med ärtmos

Örtfylld filé med ärtmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 30 g finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dragon
  • 1 krm peppar
  • 1.5 msk smör eller margarin att steka i
  • 1 krm salt
  • Ärtmos:
  • 6 skalade och kokta potatisar
  • 4 dl kokta gröna ärter
  • 1.5 varm mjölk
  • 50 g smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 10 g gräslök
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Putsa filén om det behövs. Skär ett snitt längs filén och fyll med gräslök och dragon. Salta och peppra. Bind ihop filén med ett steksnöre, bryn köttet i smör tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och stek i ugnen i 20-30 minuter.

Ärtmos

  1. Pressa potatisen och lägg den i en bunke. Mixa ärtorna i en matberedare till en puré. Blanda ner ärtpurén i potatisen. Tillsätt mjölk, grädde, smör, salt och peppar. Blanda moset väl, häll över det i en gryta och värm upp det.
  2. Skiva upp köttet och servera med ärtmoset och toppa med gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Örtfylld filé med ärtmos
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fläskfilé
  • 30 g finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad dragon
  • 1 krm peppar
  • 1.5 msk smör eller margarin att steka i
  • 1 krm salt
  • Ärtmos:
  • 6 skalade och kokta potatisar
  • 4 dl kokta gröna ärter
  • 1.5 varm mjölk
  • 50 g smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 10 g gräslök
  • 1 krm salt

Örtfylld filé med ärtmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Putsa filén om det behövs. Skär ett snitt längs filén och fyll med gräslök och dragon. Salta och peppra. Bind ihop filén med ett steksnöre, bryn köttet i smör tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och stek i ugnen i 20-30 minuter.

Ärtmos

  1. Pressa potatisen och lägg den i en bunke. Mixa ärtorna i en matberedare till en puré. Blanda ner ärtpurén i potatisen. Tillsätt mjölk, grädde, smör, salt och peppar. Blanda moset väl, häll över det i en gryta och värm upp det.
  2. Skiva upp köttet och servera med ärtmoset och toppa med gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!