
Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º-250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 800 g fläskytterfilé
- 0.5 msk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk smör
- 1 msk neutral olja
- Grönsakstillbehör
- 30 g torkad trattkantarell
- 1 msk smör
- 100 g svartkål eller grönkål
- 300 g jordärtskockor, i stavar
- 200 g svartrötter, i stavar
- 200 g rotselleri, i stavar
- 2 msk neutral olja
- 1 tsk flingsalt
- salt och svartpeppar
- Proseccosås
- 0.5 finhackad rödlök
- 2 msk smör
- 3 dl grädde
- 2 msk koncentrerad oxfond
- 1 msk finhackad timjan
- 2 dl mousserande vitt vin (prosecco)
Gör så här
- Skär bort fettkappan på fläskytterfilén. Strö ut salt och peppar på en skärbräda och vänd köttet i kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör och olja. Stick in en ugnstermometer och tillaga i ugn på 200° till en innertemperatur på 70°. Låt köttet vila under folie fram till serveringen.
Grönsakstillbehör:
- Lägg kantarellerna i blöt ca 15 min. Låt rinna av och stek i smör tills vätskan försvunnit, tillsätt svartkålen och fräs med ca 5 min.
- Höj ugnsvärmen till 250° och fördela grönsaksstavarna på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min. Blanda svamp och svartkål med de rostade grönsaksstavarna och smaka av med salt och peppar.
Proseccosås:
- Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på grädde, fond, timjan och prosecco. Låt koka ner till hälften och smaka av med salt.
- Skär köttet i 2 cm skivor och lägg upp på tallrikar tillsammans med grönsakerna. Mixa såsen skummig med en stavmixer och häll på precis innan servering.
Tips

Blanda de skalade svartrötterna direkt med olja så de inte mörknar.
Liknande recept
Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º-250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär bort fettkappan på fläskytterfilén. Strö ut salt och peppar på en skärbräda och vänd köttet i kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör och olja. Stick in en ugnstermometer och tillaga i ugn på 200° till en innertemperatur på 70°. Låt köttet vila under folie fram till serveringen.
Grönsakstillbehör:
- Lägg kantarellerna i blöt ca 15 min. Låt rinna av och stek i smör tills vätskan försvunnit, tillsätt svartkålen och fräs med ca 5 min.
- Höj ugnsvärmen till 250° och fördela grönsaksstavarna på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min. Blanda svamp och svartkål med de rostade grönsaksstavarna och smaka av med salt och peppar.
Proseccosås:
- Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på grädde, fond, timjan och prosecco. Låt koka ner till hälften och smaka av med salt.
- Skär köttet i 2 cm skivor och lägg upp på tallrikar tillsammans med grönsakerna. Mixa såsen skummig med en stavmixer och häll på precis innan servering.
Tips

Blanda de skalade svartrötterna direkt med olja så de inte mörknar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-01
Åt detta hos en kompis och det var supergott! Gjorde med fläskfilé och grönkål. Såsen var magisk! Väldigt gott!
2018-12-07
Såsen och grönsakerna sticker ut.. mycket gott 😊
2018-07-07
Den här rätten överraskar hela familjen gång på gång. Den är så god!!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Emma
2020-10-01
Åt detta hos en kompis och det var supergott! Gjorde med fläskfilé och grönkål. Såsen var magisk! Väldigt gott!
Anna-Lena
2018-12-07
Såsen och grönsakerna sticker ut.. mycket gott 😊
Hans
2018-07-07
Den här rätten överraskar hela familjen gång på gång. Den är så god!!!