Fläskytterfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Fläskytterfilé som rullas i våra vanligaste pepparsorter, svart-, röd- och grönpeppar. Stek köttet i ugnen och ha koll på innertemperaturen. Låt fläskytterfilén vila en stund innan den skärs upp så blir det ett riktigt saftigt kött att servera till den smakrika potatissalladen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1 msk flingsalt
  • neutral olja, till stekning
  • Sås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl hackad basilika
  • salt
  • Potatissallad:
  • 400 g sötpotatisstavar (Hackat & Klart)
  • 500 g kryddig kulpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe grön sparris (250 g), ansad
  • 1 påse salladsmix (70 g)
  • 70 g parmesanost, hyvlad
  • 1 kruka basilika
  • Dryckestips:
  • Brooklyn Special Effects 0,4%

Gör så här

  1. Putsa ev köttet. Mortla pepparsorterna och flingsaltet grovt. Olja en ugnsfast form. Häll kryddorna i formen. Lägg ner fläskytterfilén i formen och rulla runt den i kryddorna. Tillaga i ugn till en innertemperatur på 68°, låt vila 10 min innan köttet skivas.
  2. Blanda sötpotatis och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt och hackad basilika och smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Skär i sneda bitar. Vänd runt den rostade potatisen med sparris, salladsmix, parmesan och basilikablad. Servera köttet med potatissalladen och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2019-05-04

Potatissalladen är grym. Jag stekte ytterfilen i en panna först så den får schysst yta. PS Peter, nya tider nu, acceptera och move on :)

Ingela

2019-05-01

Jag testade receptet idag. Det blev jättegott och gick ganska snabbt att tilltaga.

Coop

2019-04-12

Hej Peter! Den benfria kotletten säljs oftast under namnet fläskytterfilé, så båda namnen används. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Peter

2019-04-11

Det finns inget som heter fläskytterfilé det hetter benfri kotlett

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Brunchplåt

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1 msk flingsalt
  • neutral olja, till stekning
  • Sås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl hackad basilika
  • salt
  • Potatissallad:
  • 400 g sötpotatisstavar (Hackat & Klart)
  • 500 g kryddig kulpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe grön sparris (250 g), ansad
  • 1 påse salladsmix (70 g)
  • 70 g parmesanost, hyvlad
  • 1 kruka basilika
  • Dryckestips:
  • Brooklyn Special Effects 0,4%

Fläskytterfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
3.08 (12 betyg)

Fläskytterfilé som rullas i våra vanligaste pepparsorter, svart-, röd- och grönpeppar. Stek köttet i ugnen och ha koll på innertemperaturen. Låt fläskytterfilén vila en stund innan den skärs upp så blir det ett riktigt saftigt kött att servera till den smakrika potatissalladen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa ev köttet. Mortla pepparsorterna och flingsaltet grovt. Olja en ugnsfast form. Häll kryddorna i formen. Lägg ner fläskytterfilén i formen och rulla runt den i kryddorna. Tillaga i ugn till en innertemperatur på 68°, låt vila 10 min innan köttet skivas.
  2. Blanda sötpotatis och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt och hackad basilika och smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Skär i sneda bitar. Vänd runt den rostade potatisen med sparris, salladsmix, parmesan och basilikablad. Servera köttet med potatissalladen och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2019-05-04

Potatissalladen är grym. Jag stekte ytterfilen i en panna först så den får schysst yta. PS Peter, nya tider nu, acceptera och move on :)

Ingela

2019-05-01

Jag testade receptet idag. Det blev jättegott och gick ganska snabbt att tilltaga.

Coop

2019-04-12

Hej Peter! Den benfria kotletten säljs oftast under namnet fläskytterfilé, så båda namnen används. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Peter

2019-04-11

Det finns inget som heter fläskytterfilé det hetter benfri kotlett

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Brunchplåt

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies