Fläskytterfilé med grillad tomatsallad och sardellsmör
  • Tid 35 min

Fläskytterfilé med grillad tomatsallad och sardellsmör

2.79 (28 betyg)

Allt kan grillas - vitlöksmarinerad fläskytterfilé, sparris och tomater.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 400 g cocktailtomater
  • 250 g grön sparris
  • 1 dl senap-lime dressing
  • 0.5 dl marinad vitlök
Sardellsmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 finhackade sardeller
  • 0.5 dl finhackad färsk basilika eller bladpersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Marinera fläskytterfilén ca 10 min, gärna längre, i vitlöksmarinaden.Grilla filén runt om tills den fått fin färg. Lägg den åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till eninnertemperatur på 68°.

  2. 2

    Grilla tomater och sparris ca 10 min. Lägg dem på ett fat och ringla över dressingen.

Sardellsmör

  1. 1

    Blanda smör, sardeller och basilika. Lägg en klick sardellsmör på köttet medan det fortfarande är varmt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • UlrikaB

    Jättegott, men väldigt (!) fett. Jag använde bara ca 1/4 av sardellsmöret och ersatte majonnäsen med pressad lime o litet olivolja. Bulgur till rekommenderas!

  • Christer Johansson

    Helt plötsligt är det 10% Då storhandlade vi förra veckan Ni måste ha lite framförhållning så det går att planera något