Fläskytterfilé med grillad tomatsallad och sardellsmör

Fläskytterfilé med grillad tomatsallad och sardellsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Allt kan grillas - vitlöksmarinerad fläskytterfilé, sparris och tomater.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 400 g cocktailtomater
  • 250 g grön sparris
  • 1 dl senap-lime dressing
  • 0.5 dl marinad vitlök
  • Sardellsmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 finhackade sardeller
  • 0.5 dl finhackad färsk basilika eller bladpersilja

Gör så här

  1. Marinera fläskytterfilén ca 10 min, gärna längre, i vitlöksmarinaden.Grilla filén runt om tills den fått fin färg. Lägg den åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till eninnertemperatur på 68°.
  2. Grilla tomater och sparris ca 10 min. Lägg dem på ett fat och ringla över dressingen.

Sardellsmör

  1. Blanda smör, sardeller och basilika. Lägg en klick sardellsmör på köttet medan det fortfarande är varmt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



UlrikaB

2015-01-07

Jättegott, men väldigt (!) fett. Jag använde bara ca 1/4 av sardellsmöret och ersatte majonnäsen med pressad lime o litet olivolja. Bulgur till rekommenderas!

Christer Johansson

2014-04-28

Helt plötsligt är det 10% Då storhandlade vi förra veckan Ni måste ha lite framförhållning så det går att planera något

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Fläskytterfilé med grillad tomatsallad och sardellsmör
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 400 g cocktailtomater
  • 250 g grön sparris
  • 1 dl senap-lime dressing
  • 0.5 dl marinad vitlök
  • Sardellsmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 finhackade sardeller
  • 0.5 dl finhackad färsk basilika eller bladpersilja

Fläskytterfilé med grillad tomatsallad och sardellsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Allt kan grillas - vitlöksmarinerad fläskytterfilé, sparris och tomater.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marinera fläskytterfilén ca 10 min, gärna längre, i vitlöksmarinaden.Grilla filén runt om tills den fått fin färg. Lägg den åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till eninnertemperatur på 68°.
  2. Grilla tomater och sparris ca 10 min. Lägg dem på ett fat och ringla över dressingen.

Sardellsmör

  1. Blanda smör, sardeller och basilika. Lägg en klick sardellsmör på köttet medan det fortfarande är varmt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



UlrikaB

2015-01-07

Jättegott, men väldigt (!) fett. Jag använde bara ca 1/4 av sardellsmöret och ersatte majonnäsen med pressad lime o litet olivolja. Bulgur till rekommenderas!

Christer Johansson

2014-04-28

Helt plötsligt är det 10% Då storhandlade vi förra veckan Ni måste ha lite framförhållning så det går att planera något

Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Skomakarlåda

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)