För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläskytterfilé med grillad tomatsallad och sardellsmör

Betyg (1-5):
2.79 (28 betyg)

Allt kan grillas - vitlöksmarinerad fläskytterfilé, sparris och tomater.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 400 g cocktailtomater
  • 250 g grön sparris
  • 1 dl senap-lime dressing
  • 0.5 dl marinad vitlök
  • Sardellsmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 finhackade sardeller
  • 0.5 dl finhackad färsk basilika eller bladpersilja

Gör så här

  1. Marinera fläskytterfilén ca 10 min, gärna längre, i vitlöksmarinaden.Grilla filén runt om tills den fått fin färg. Lägg den åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till eninnertemperatur på 68°.
  2. Grilla tomater och sparris ca 10 min. Lägg dem på ett fat och ringla över dressingen.

Sardellsmör

  1. Blanda smör, sardeller och basilika. Lägg en klick sardellsmör på köttet medan det fortfarande är varmt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



UlrikaB

2015-01-07

Jättegott, men väldigt (!) fett. Jag använde bara ca 1/4 av sardellsmöret och ersatte majonnäsen med pressad lime o litet olivolja. Bulgur till rekommenderas!

Christer Johansson

2014-04-28

Helt plötsligt är det 10% Då storhandlade vi förra veckan Ni måste ha lite framförhållning så det går att planera något

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(22)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g fläskytterfilé av rapsgris
  • 400 g cocktailtomater
  • 250 g grön sparris
  • 1 dl senap-lime dressing
  • 0.5 dl marinad vitlök
  • Sardellsmör:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 finhackade sardeller
  • 0.5 dl finhackad färsk basilika eller bladpersilja

Fläskytterfilé med grillad tomatsallad och sardellsmör

Betyg (1-5):
2.79 (28 betyg)

Allt kan grillas - vitlöksmarinerad fläskytterfilé, sparris och tomater.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marinera fläskytterfilén ca 10 min, gärna längre, i vitlöksmarinaden.Grilla filén runt om tills den fått fin färg. Lägg den åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till eninnertemperatur på 68°.
  2. Grilla tomater och sparris ca 10 min. Lägg dem på ett fat och ringla över dressingen.

Sardellsmör

  1. Blanda smör, sardeller och basilika. Lägg en klick sardellsmör på köttet medan det fortfarande är varmt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



UlrikaB

2015-01-07

Jättegott, men väldigt (!) fett. Jag använde bara ca 1/4 av sardellsmöret och ersatte majonnäsen med pressad lime o litet olivolja. Bulgur till rekommenderas!

Christer Johansson

2014-04-28

Helt plötsligt är det 10% Då storhandlade vi förra veckan Ni måste ha lite framförhållning så det går att planera något

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssås med hetta och sötma

(22)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)