Fläskkotletter med mos och spenat

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Lättlagad middag med hemgjort potatismos och god avokadosallad.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 fläskkotletter
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g färsk spenat
  • Avokadosallad:
  • 1 tärnad stor avokado
  • 200 g delade cocktailtomater
  • 100 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Avokadosallad

  1. Lägg avokado och tomat i en skål. Bryt små bitar av fetaosten och vänd ner försiktigt. Ringla över olja.

Potatismos

  1. Mosa potatisen med en ballongvisp och tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa moset fluffigt.
  2. Krydda kotletterna med nymalen peppar. Hetta upp en stekpanna och stek köttbitarna i smör, 3-4 min per sida. Salta. Häll spenaten i stekpannan. Klart att servera när spenaten bara sjunkit ner något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Brunchplåt

(33)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 fläskkotletter
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g färsk spenat
  • Avokadosallad:
  • 1 tärnad stor avokado
  • 200 g delade cocktailtomater
  • 100 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

Fläskkotletter med mos och spenat

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Lättlagad middag med hemgjort potatismos och god avokadosallad.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Avokadosallad

  1. Lägg avokado och tomat i en skål. Bryt små bitar av fetaosten och vänd ner försiktigt. Ringla över olja.

Potatismos

  1. Mosa potatisen med en ballongvisp och tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa moset fluffigt.
  2. Krydda kotletterna med nymalen peppar. Hetta upp en stekpanna och stek köttbitarna i smör, 3-4 min per sida. Salta. Häll spenaten i stekpannan. Klart att servera när spenaten bara sjunkit ner något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Brunchplåt

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies