Fläskkotlett med grönpepparsås

Fläskkotlett med grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Krämig grönpepparsås som serveras till kotlett och pasta.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 tsk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk grönpeppar, i lag
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 40 g rucola
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Vitkålssallad
  • 500 g vitkål, finstrimlad
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Vitkålssallad:

  1. Strimla vitkålen och krama runt med salt. Låt stå en stund. Krama ut vätskan som bildats i en sil och blanda kålen med olja, vitvinsvinäger och svartpeppar. Smaka ev av med lite socker eller honung.

Grönpepparsås:

  1. Värm upp en stekpanna och smält smöret, stek löken tills den blir mjuk. Tillsätt grädde, vatten och köttbuljongtärning, låt koka ihop.
  2. Lägg i grönpeppar och soja, låta såsen sjuda. Önskas tjockare konsistens häll ev i lite maizena.
  3. Hetta upp en stekpanna smör och stek kotletterna i smör tills genomstekta. salta och peppra. Blanda pastan med sås och rucola. Servera pastan till kotletterna med vitkålssallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aila

2020-03-11

Utan pastan med ångkokt zucchini blev den lite mer lchf. Jättegott

Anton

2017-04-17

Lätt att laga och gott. Men jag skulle säga att man måste reda såsen lite.

Fläskkotlett med grönpepparsås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g tagliatelle
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 tsk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk grönpeppar, i lag
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 40 g rucola
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Vitkålssallad
  • 500 g vitkål, finstrimlad
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salt

Fläskkotlett med grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Krämig grönpepparsås som serveras till kotlett och pasta.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Vitkålssallad:

  1. Strimla vitkålen och krama runt med salt. Låt stå en stund. Krama ut vätskan som bildats i en sil och blanda kålen med olja, vitvinsvinäger och svartpeppar. Smaka ev av med lite socker eller honung.

Grönpepparsås:

  1. Värm upp en stekpanna och smält smöret, stek löken tills den blir mjuk. Tillsätt grädde, vatten och köttbuljongtärning, låt koka ihop.
  2. Lägg i grönpeppar och soja, låta såsen sjuda. Önskas tjockare konsistens häll ev i lite maizena.
  3. Hetta upp en stekpanna smör och stek kotletterna i smör tills genomstekta. salta och peppra. Blanda pastan med sås och rucola. Servera pastan till kotletterna med vitkålssallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aila

2020-03-11

Utan pastan med ångkokt zucchini blev den lite mer lchf. Jättegott

Anton

2017-04-17

Lätt att laga och gott. Men jag skulle säga att man måste reda såsen lite.