Fläskkotlett med grönpepparsås
  • Tid 30 min

Fläskkotlett med grönpepparsås

3 (4 betyg)

Krämig grönpepparsås som serveras till kotlett och pasta.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 4 fläskkotletter
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 tsk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk grönpeppar, i lag
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 40 g rucola
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
Vitkålssallad
  • 500 g vitkål, finstrimlad
  • 1 salt
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Vitkålssallad:

  1. 1

    Strimla vitkålen och krama runt med salt. Låt stå en stund. Krama ut vätskan som bildats i en sil och blanda kålen med olja, vitvinsvinäger och svartpeppar. Smaka ev av med lite socker eller honung.

Grönpepparsås:

  1. 1

    Värm upp en stekpanna och smält smöret, stek löken tills den blir mjuk. Tillsätt grädde, vatten och köttbuljongtärning, låt koka ihop.

  2. 2

    Lägg i grönpeppar och soja, låta såsen sjuda. Önskas tjockare konsistens häll ev i lite maizena.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna smör och stek kotletterna i smör tills genomstekta. salta och peppra. Blanda pastan med sås och rucola. Servera pastan till kotletterna med vitkålssallad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anton

    Lätt att laga och gott. Men jag skulle säga att man måste reda såsen lite.