Fläskfilégryta med fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.47 (70 betyg)

Fläskfilégryta med smakrik salami, vitlök, fänkål och vitt vin ger grytan mustighet. Den är så god!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 fläskfilé
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 100 g fänkålssalami, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 2 tomater, fintärnade
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • honung
  • Till servering
  • 320 g valfri pasta
  • 2 tomat, tärnade
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 kruka färsk persilja, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • färskriven parmesan

Gör så här

  1. Putsa köttet från senor och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär fänkålen och löken i tunna strimlor.
  2. Fräs lök, fänkål, salami, chili och vitlök i olja och tomatpuré i en gryta. Tillsätt fänkålsfrön och lagerblad. Häll i vatten, vin, grädde och tomater.
  3. Bryn köttskivorna till fin färg i smör i het stekpanna och lägg över i såsen vartefter de får fin stekyta. Låt allt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och ev lite honung.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop tomater, lök, persilja, olivolja och salt. Servera pastan med grytan, parmesan och tomatsalladen.

Tips

Det går alltid att byta till vegoalternativ, som vegostrimlor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-17

Mycket god gryta! Vi åt ris till vilket också passade bra. Tror det kan vara lika gott att byta ut fläskfilén mot kyckling.

Coop

2020-03-16

Hej Bengt! Just den ingrediensen hade ramlat bort men nu ska den vara tillbaka i listan igen. Men vad bra att grytan blev god med ditt inslag! Mvh Maja (redaktör)

Bengt

2020-03-13

Det stär i receptet på punkt 2 att det skall vara tomater i grytan. I punkt 4 står det tomater till salladen. Vad är det för tomater i grytan och hur mycket? Fylde grytan med krossade tomater? Den blev mycket god.

Katta

2020-02-23

Inte så förtjust i fänkål, bytte ut till vitkål å pepparsalami, blev riktigt gott :D

Liknande recept

Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Soppa med nudlar och färs

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(22)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 1 fläskfilé
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 100 g fänkålssalami, strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 2 tomater, fintärnade
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • honung
  • Till servering
  • 320 g valfri pasta
  • 2 tomat, tärnade
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 0.5 kruka färsk persilja, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • färskriven parmesan

Fläskfilégryta med fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.47 (70 betyg)

Fläskfilégryta med smakrik salami, vitlök, fänkål och vitt vin ger grytan mustighet. Den är så god!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet från senor och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär fänkålen och löken i tunna strimlor.
  2. Fräs lök, fänkål, salami, chili och vitlök i olja och tomatpuré i en gryta. Tillsätt fänkålsfrön och lagerblad. Häll i vatten, vin, grädde och tomater.
  3. Bryn köttskivorna till fin färg i smör i het stekpanna och lägg över i såsen vartefter de får fin stekyta. Låt allt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och ev lite honung.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop tomater, lök, persilja, olivolja och salt. Servera pastan med grytan, parmesan och tomatsalladen.

Tips

Det går alltid att byta till vegoalternativ, som vegostrimlor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-17

Mycket god gryta! Vi åt ris till vilket också passade bra. Tror det kan vara lika gott att byta ut fläskfilén mot kyckling.

Coop

2020-03-16

Hej Bengt! Just den ingrediensen hade ramlat bort men nu ska den vara tillbaka i listan igen. Men vad bra att grytan blev god med ditt inslag! Mvh Maja (redaktör)

Bengt

2020-03-13

Det stär i receptet på punkt 2 att det skall vara tomater i grytan. I punkt 4 står det tomater till salladen. Vad är det för tomater i grytan och hur mycket? Fylde grytan med krossade tomater? Den blev mycket god.

Katta

2020-02-23

Inte så förtjust i fänkål, bytte ut till vitkål å pepparsalami, blev riktigt gott :D

Liknande recept

Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Soppa med nudlar och färs

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(22)