Fläskfilé täckt av solrospesto

Fläskfilé täckt av solrospesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Fläskfilén får god smak när den täcks med pesto av solroskärnor, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Solrospesto:
  • 1 dl solroskärnor + 2 msk till topping
  • 2 krukor basilika, bladen
  • 1 vitlöksklyfta ev mer
  • 1 citron, 1 msk pressas saft + finrivet skal
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna tills de är gyllene i färgen. Lägg undan fröna till toppingen.

Solrospesto

  1. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runtom tills hela filén har fått en fin stekyta.
  3. Lägg filén i en ugnsform och stek mitt i ugnen på 200° i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen är 67°. Ta ut köttet och skeda över 2/3 av peston. Svep in köttet i folie och låt vila i cirka 10 minuter.
  4. Skär köttet i skivor och ringla över resterande pesto och strö över de sparade solrosfröna.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2015-07-25

Ett riktigt bra recept. Jag serverade potatisgratäng, smörstekta skivade Karljohansvampar och en grönsallad till. En riktig festmåltid. :)

Cecilia

2013-03-08

Serverade den mycket goda peston till fläskkotletter och pasta.

Birgitta

2013-02-28

Peston var riktigt god. Jag hade ugnsrostade rotfrukter med ringlad honung till. Mycket gott.

Fläskfilé täckt av solrospesto
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Solrospesto:
  • 1 dl solroskärnor + 2 msk till topping
  • 2 krukor basilika, bladen
  • 1 vitlöksklyfta ev mer
  • 1 citron, 1 msk pressas saft + finrivet skal
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk salt

Fläskfilé täckt av solrospesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Fläskfilén får god smak när den täcks med pesto av solroskärnor, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna tills de är gyllene i färgen. Lägg undan fröna till toppingen.

Solrospesto

  1. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runtom tills hela filén har fått en fin stekyta.
  3. Lägg filén i en ugnsform och stek mitt i ugnen på 200° i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen är 67°. Ta ut köttet och skeda över 2/3 av peston. Svep in köttet i folie och låt vila i cirka 10 minuter.
  4. Skär köttet i skivor och ringla över resterande pesto och strö över de sparade solrosfröna.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2015-07-25

Ett riktigt bra recept. Jag serverade potatisgratäng, smörstekta skivade Karljohansvampar och en grönsallad till. En riktig festmåltid. :)

Cecilia

2013-03-08

Serverade den mycket goda peston till fläskkotletter och pasta.

Birgitta

2013-02-28

Peston var riktigt god. Jag hade ugnsrostade rotfrukter med ringlad honung till. Mycket gott.