Fläskfilé täckt av solrospesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Fläskfilén får god smak när den täcks med pesto av solroskärnor, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Solrospesto:
  • 1 dl solroskärnor + 2 msk till topping
  • 2 krukor basilika, bladen
  • 1 vitlöksklyfta ev mer
  • 1 citron, 1 msk pressas saft + finrivet skal
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna tills de är gyllene i färgen. Lägg undan fröna till toppingen.

Solrospesto

  1. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runtom tills hela filén har fått en fin stekyta.
  3. Lägg filén i en ugnsform och stek mitt i ugnen på 200° i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen är 67°. Ta ut köttet och skeda över 2/3 av peston. Svep in köttet i folie och låt vila i cirka 10 minuter.
  4. Skär köttet i skivor och ringla över resterande pesto och strö över de sparade solrosfröna.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2015-07-25

Ett riktigt bra recept. Jag serverade potatisgratäng, smörstekta skivade Karljohansvampar och en grönsallad till. En riktig festmåltid. :)

Cecilia

2013-03-08

Serverade den mycket goda peston till fläskkotletter och pasta.

Birgitta

2013-02-28

Peston var riktigt god. Jag hade ugnsrostade rotfrukter med ringlad honung till. Mycket gott.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lammkebabspett med fetaostdipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Betyg
Betyg
(75)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Solrospesto:
  • 1 dl solroskärnor + 2 msk till topping
  • 2 krukor basilika, bladen
  • 1 vitlöksklyfta ev mer
  • 1 citron, 1 msk pressas saft + finrivet skal
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk salt

Fläskfilé täckt av solrospesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Fläskfilén får god smak när den täcks med pesto av solroskärnor, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna tills de är gyllene i färgen. Lägg undan fröna till toppingen.

Solrospesto

  1. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn köttet runtom tills hela filén har fått en fin stekyta.
  3. Lägg filén i en ugnsform och stek mitt i ugnen på 200° i cirka 20 minuter eller tills innertemperaturen är 67°. Ta ut köttet och skeda över 2/3 av peston. Svep in köttet i folie och låt vila i cirka 10 minuter.
  4. Skär köttet i skivor och ringla över resterande pesto och strö över de sparade solrosfröna.

Tips

Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2015-07-25

Ett riktigt bra recept. Jag serverade potatisgratäng, smörstekta skivade Karljohansvampar och en grönsallad till. En riktig festmåltid. :)

Cecilia

2013-03-08

Serverade den mycket goda peston till fläskkotletter och pasta.

Birgitta

2013-02-28

Peston var riktigt god. Jag hade ugnsrostade rotfrukter med ringlad honung till. Mycket gott.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel pastasallad med halloumi

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lammkebabspett med fetaostdipp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Betyg
Betyg
(75)