Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Betyg (1-5):
3.19 (37 betyg)

Snabblagad och saftig basilikakryddad filé gratinerad under söta tomater och krämig ost.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller olja
  • 8 skivade cocktailtomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 hackad röd lök
  • 125 g skivad mozzarella
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 200 g kokt broccoli
  • 5 dl blandad sallad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta.
  2. Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och sist ostskivor. Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10 minuter.

Servering

Servera med kokt ris och broccoli samt en dressad grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Biff rydberg med en twist

(0)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Moussakagratäng

(36)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller olja
  • 8 skivade cocktailtomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 hackad röd lök
  • 125 g skivad mozzarella
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 200 g kokt broccoli
  • 5 dl blandad sallad
  • 1 tsk salt

Fläskfilé med tomat- och mozzarellatäcke

Betyg (1-5):
3.19 (37 betyg)

Snabblagad och saftig basilikakryddad filé gratinerad under söta tomater och krämig ost.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn dem i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta.
  2. Lägg skivorna lite omlott i en ugnssäker form. Täck dem med tomater, basilika, lök och sist ostskivor. Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10 minuter.

Servering

Servera med kokt ris och broccoli samt en dressad grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Biff rydberg med en twist

(0)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Moussakagratäng

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies