Fläskfilé med ljummen sallad och pestosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Grillad marinerad fläskfilé som serveras till en ljummen sallad med ugnsrostade grönsaker som rödlök, morot, paprika och tomater.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • smör, till stekning
  • Marinad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 300 g morötter, i bitar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomater på kvist, i klyftor
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Pestosås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl pesto

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in fläskfilén, låt marinera ca 30 min. Stek eller grilla till en innertemperatur på 68°. Låt vila ca 10 min innan du skivar upp.
  2. Lägg lök, morötter och paprika på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda det rostade med tomater, basilika, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ihop pestosåsen. Servera salladen och såsen till fläskfilén.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(29)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g fläskfilé
  • smör, till stekning
  • Marinad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 300 g morötter, i bitar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomater på kvist, i klyftor
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Pestosås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl pesto

Fläskfilé med ljummen sallad och pestosås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Grillad marinerad fläskfilé som serveras till en ljummen sallad med ugnsrostade grönsaker som rödlök, morot, paprika och tomater.

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in fläskfilén, låt marinera ca 30 min. Stek eller grilla till en innertemperatur på 68°. Låt vila ca 10 min innan du skivar upp.
  2. Lägg lök, morötter och paprika på en plåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda det rostade med tomater, basilika, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ihop pestosåsen. Servera salladen och såsen till fläskfilén.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(29)