Fläskfilé fylld med kapris och persilja
Fläskfilé fylld med kapris och persilja
  • Tid 40 min

Fläskfilé fylld med kapris och persilja

0 (0 betyg)

Fylld fläskfilé med kapris, persilja och lök. Passar utmärkt på grillen om du binder den noga.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 portioner
  • 1 fläskfilé
  • 0.5 dl kapris
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 dl syltlök, grovhackad
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk smör
Yoghurt med rostad vitlök
  • 1 vitlök, delad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet fritt från fett och senor. För att få köttet så platt som möjligt kan man skära två långa skåror längs med filén med vinklad kniv, först åt vänster sedan åt höger.

  2. 2

    Vik ut köttet till en tunn platta. Rör ihop kapris, persilja och lök. Krydda köttet med hälften av saltet och pepparn. Fördela kaprisblandningen ovanpå.

  3. 3

    Rulla ihop till en rulle och bind med steksnöre. Krydda med resterande salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om i smör.

  4. 4

    Lägg rullen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills den är genomstekt, ca 30 min. Låt vitlöken rostas samtidigt. Låt köttet vila 10 min.

  5. 5

    Tryck ut några mjuka vitlöksklyftor ur skalet. Mosa med yoghurt och olivolja. Salta lätt. Skiva köttet och servera med potatis, sparris och vitlök.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar