Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan
Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan
  • Tid 40 min

Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan

5 (1 betyg)

Flankstek är ett gott kött att lägga på grillen. Det behöver bara lite salt och peppar för att smaka gott! Grilla den hastigt då den är saftigast om den fortfarande är lite rå i mitten. Servera med grillad sparris, krossad potatis och parmesan.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
Till servering:
  • 1 kg färskpotatis eller små potatisar
  • 1 knippe grön sparris
  • 140 g lätt soltorkade körsbärstomater
  • 50 g parmesan
  • plockade örter, t ex persilja och dragon
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Salta och peppra köttet och grilla hastigt till fin färg på båda sidorna. Låt köttet vila medan du grillar sparrisen.

  2. 2

    Krossa den kokta potatisen grovt och toppa med hyvlad parmesan, sparris, tomater och färska örter. Ringla över olja och krydda med salt och nymalen peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
När första köttsaftdroppen kommer upp på ytan är det dags att vända köttet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar