Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan

Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Flankstek är ett gott kött att lägga på grillen. Det behöver bara lite salt och peppar för att smaka gott! Grilla den hastigt då den är saftigast om den fortfarande är lite rå i mitten. Servera med grillad sparris, krossad potatis och parmesan.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 kg färskpotatis eller små potatisar
  • 1 knippe grön sparris
  • 140 g lätt soltorkade körsbärstomater
  • 50 g parmesan
  • plockade örter, t ex persilja och dragon
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta och peppra köttet och grilla hastigt till fin färg på båda sidorna. Låt köttet vila medan du grillar sparrisen.
  2. Krossa den kokta potatisen grovt och toppa med hyvlad parmesan, sparris, tomater och färska örter. Ringla över olja och krydda med salt och nymalen peppar.

Tips

När första köttsaftdroppen kommer upp på ytan är det dags att vända köttet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad biff med grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lammytterfilé med bönragu

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Marinerade lammracks med rostad potatis

Betyg
Betyg
(20)
Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 kg färskpotatis eller små potatisar
  • 1 knippe grön sparris
  • 140 g lätt soltorkade körsbärstomater
  • 50 g parmesan
  • plockade örter, t ex persilja och dragon
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Flankstek är ett gott kött att lägga på grillen. Det behöver bara lite salt och peppar för att smaka gott! Grilla den hastigt då den är saftigast om den fortfarande är lite rå i mitten. Servera med grillad sparris, krossad potatis och parmesan.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta och peppra köttet och grilla hastigt till fin färg på båda sidorna. Låt köttet vila medan du grillar sparrisen.
  2. Krossa den kokta potatisen grovt och toppa med hyvlad parmesan, sparris, tomater och färska örter. Ringla över olja och krydda med salt och nymalen peppar.

Tips

När första köttsaftdroppen kommer upp på ytan är det dags att vända köttet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad biff med grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lammytterfilé med bönragu

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Marinerade lammracks med rostad potatis

Betyg
Betyg
(20)