Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Flankstek är ett gott kött att lägga på grillen. Det behöver bara lite salt och peppar för att smaka gott! Grilla den hastigt då den är saftigast om den fortfarande är lite rå i mitten. Servera med grillad sparris, krossad potatis och parmesan.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 kg färskpotatis eller små potatisar
  • 1 knippe grön sparris
  • 140 g lätt soltorkade körsbärstomater
  • 50 g parmesan
  • plockade örter, t ex persilja och dragon
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta och peppra köttet och grilla hastigt till fin färg på båda sidorna. Låt köttet vila medan du grillar sparrisen.
  2. Krossa den kokta potatisen grovt och toppa med hyvlad parmesan, sparris, tomater och färska örter. Ringla över olja och krydda med salt och nymalen peppar.

Tips

När första köttsaftdroppen kommer upp på ytan är det dags att vända köttet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Medelhavsgratäng

(21)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 kg färskpotatis eller små potatisar
  • 1 knippe grön sparris
  • 140 g lätt soltorkade körsbärstomater
  • 50 g parmesan
  • plockade örter, t ex persilja och dragon
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Flankstek är ett gott kött att lägga på grillen. Det behöver bara lite salt och peppar för att smaka gott! Grilla den hastigt då den är saftigast om den fortfarande är lite rå i mitten. Servera med grillad sparris, krossad potatis och parmesan.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta och peppra köttet och grilla hastigt till fin färg på båda sidorna. Låt köttet vila medan du grillar sparrisen.
  2. Krossa den kokta potatisen grovt och toppa med hyvlad parmesan, sparris, tomater och färska örter. Ringla över olja och krydda med salt och nymalen peppar.

Tips

När första köttsaftdroppen kommer upp på ytan är det dags att vända köttet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Medelhavsgratäng

(21)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies