Flankstek med grillade grönsaker och kapris- och örtdressing

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Flankstek är en lätt och snabb styckningsdetalj att lägga på grillen. Passa på att grilla grönsakerna som ska serveras till, när grillen ändå är varm. Ringla kapris- och örtdressingen över både grönsaker och kött vid servering.

Tillagningstid: 40 min
4 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 1 flankstek, ca 600 g
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 250 g broccoli
  • 250 g grön sparris
  • 1 knippe färsk gul lök
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • Kapris- och örtdressing:
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka oregano
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl små kapris
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra flanksteken rejält och grilla snabbt på båda sidor på riktigt het grill till en innertemperatur på ca 55°. Låt vila ca 10 min.
  2. Dela broccolin i 4 delar på längden. Ansa sparrisen och dela lökarna på längden. Grilla broccoli, sparris, lök och tomater (behåll kvisten) till fin färg. Salta och peppra.
  3. Hacka örterna och blanda med resten av ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva upp köttet tvärs över fibrerna och ringla över kapris- och örtdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Brunchplåt - Coop

(33)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 1 flankstek, ca 600 g
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 250 g broccoli
  • 250 g grön sparris
  • 1 knippe färsk gul lök
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • Kapris- och örtdressing:
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka oregano
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl små kapris
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Flankstek med grillade grönsaker och kapris- och örtdressing

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Flankstek är en lätt och snabb styckningsdetalj att lägga på grillen. Passa på att grilla grönsakerna som ska serveras till, när grillen ändå är varm. Ringla kapris- och örtdressingen över både grönsaker och kött vid servering.

Tillagningstid: 40 min
4 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra flanksteken rejält och grilla snabbt på båda sidor på riktigt het grill till en innertemperatur på ca 55°. Låt vila ca 10 min.
  2. Dela broccolin i 4 delar på längden. Ansa sparrisen och dela lökarna på längden. Grilla broccoli, sparris, lök och tomater (behåll kvisten) till fin färg. Salta och peppra.
  3. Hacka örterna och blanda med resten av ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva upp köttet tvärs över fibrerna och ringla över kapris- och örtdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Brunchplåt - Coop

(33)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies