Flamberad smörstekt ananas med vaniljglass

Flamberad smörstekt ananas med vaniljglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smöret och sirapen som man steker ananasen i får ljuvlig kolasmak.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 ananas
  • 100 g smör
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl mörk rom
  • vaniljglass, till servering
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär sedan ut fyra klyftor (skär bort den hårda mittbiten). Stek klyftorna i smör. Häll över sirap, tillsätt salt och stek till fin färg.
  2. Dra pannan från värmen (och fläkten). Häll på rommen. Tänd genast med tändsticka och låt brinna ut. Servera med vaniljglass och skeda på den goda såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Flamberad smörstekt ananas med vaniljglass
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.5 ananas
  • 100 g smör
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl mörk rom
  • vaniljglass, till servering
  • 1 krm salt

Flamberad smörstekt ananas med vaniljglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smöret och sirapen som man steker ananasen i får ljuvlig kolasmak.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär sedan ut fyra klyftor (skär bort den hårda mittbiten). Stek klyftorna i smör. Häll över sirap, tillsätt salt och stek till fin färg.
  2. Dra pannan från värmen (och fläkten). Häll på rommen. Tänd genast med tändsticka och låt brinna ut. Servera med vaniljglass och skeda på den goda såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)