Asiatisk fläskfärspanna

Asiatisk fläskfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Ostronsås, lime, vitlök …Smaksättare som är helt perfekta till fläskfärs. Och salsan är en enkel humörhöjare.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 2 lime, pressad saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander
  • Ananassalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 ananas
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt och chili flakes
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 röd chili

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fintärna gurkan och skär ananasen i lika små bitar. Vänd runt med lime och honung.
  2. Smaka av med salt och chiliflakes. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills den är smulig. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar, stek med någon minut.
  3. Häll i ostronsås, fisksås och socker och pressa i limesaften. Rör om och toppa med salladslök och koriander vid servering. Servera med ris, salsa och ev mer chili.

Tips

Mangotärningar funkar istället för ananas i salsan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2022-01-30

Då ingen i familjen är så förtjust i fisksås så bytte vi den till soja och vi gillar stark mat så har i mycket chili :) Tips är att smaka av maten och ha i så mycket lime och chili som man själv tycker. Detta är en av våra favorit-rätter och är verkligen supergott! Vi brukar lägga undan lite till den i familjen som inte vill ha stark mat innan vi har i sista chilin :)

Annika

2021-04-05

Blev 1st lime och risnudlar till. Helt fantastisk måltid som jag lagade ihop med tonårssonen.

Carolin

2021-01-14

Jag skulle nog rekommendera att bara ta saften från 1 lime till att börja med och sen smaka av om man vill ha mer. Det blev lite för surt med 2 lime, och då är jag ändå en person som älskar surt och syra i mat.

Sara

2020-08-21

Gott! Lime och chili saknas i ingredienslistan alt. är felaktigt tillagda i instruktionen.

Karin

2020-08-13

Supergod- vi gör denna ofta och både barn och vuxna älskar den! Vi tar lite mindre socker och fisksås än receptet, men det är nog en smaksak.

Ellen

2020-06-12

Det här var jättegott!!! Hade mango i salladen istället och den blev helt otrolig till. Rekommenderar varmt!

Sofia

2018-11-15

Riktigt gott! Alla i familjen gillade den. Vi hoppade över salsan, gick utmärkt ändå!

My

2018-08-27

En favorit här hemma! Dock gör vi inte ananassalsan till, behövs ej. Samt att vi har risnudlar till istället för ris! SÅ GOTT!

Asiatisk fläskfärspanna
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 2 lime, pressad saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander
  • Ananassalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 ananas
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt och chili flakes
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 röd chili

Asiatisk fläskfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Ostronsås, lime, vitlök …Smaksättare som är helt perfekta till fläskfärs. Och salsan är en enkel humörhöjare.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fintärna gurkan och skär ananasen i lika små bitar. Vänd runt med lime och honung.
  2. Smaka av med salt och chiliflakes. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills den är smulig. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar, stek med någon minut.
  3. Häll i ostronsås, fisksås och socker och pressa i limesaften. Rör om och toppa med salladslök och koriander vid servering. Servera med ris, salsa och ev mer chili.

Tips

Mangotärningar funkar istället för ananas i salsan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2022-01-30

Då ingen i familjen är så förtjust i fisksås så bytte vi den till soja och vi gillar stark mat så har i mycket chili :) Tips är att smaka av maten och ha i så mycket lime och chili som man själv tycker. Detta är en av våra favorit-rätter och är verkligen supergott! Vi brukar lägga undan lite till den i familjen som inte vill ha stark mat innan vi har i sista chilin :)

Annika

2021-04-05

Blev 1st lime och risnudlar till. Helt fantastisk måltid som jag lagade ihop med tonårssonen.

Carolin

2021-01-14

Jag skulle nog rekommendera att bara ta saften från 1 lime till att börja med och sen smaka av om man vill ha mer. Det blev lite för surt med 2 lime, och då är jag ändå en person som älskar surt och syra i mat.

Sara

2020-08-21

Gott! Lime och chili saknas i ingredienslistan alt. är felaktigt tillagda i instruktionen.

Karin

2020-08-13

Supergod- vi gör denna ofta och både barn och vuxna älskar den! Vi tar lite mindre socker och fisksås än receptet, men det är nog en smaksak.

Ellen

2020-06-12

Det här var jättegott!!! Hade mango i salladen istället och den blev helt otrolig till. Rekommenderar varmt!

Sofia

2018-11-15

Riktigt gott! Alla i familjen gillade den. Vi hoppade över salsan, gick utmärkt ändå!

My

2018-08-27

En favorit här hemma! Dock gör vi inte ananassalsan till, behövs ej. Samt att vi har risnudlar till istället för ris! SÅ GOTT!