Asiatisk fläskfärspanna
Asiatisk fläskfärspanna
  • Tid 20 min

Asiatisk fläskfärspanna

4.25 (4 betyg)

Ostronsås, lime, vitlök …Smaksättare som är helt perfekta till fläskfärs. Och salsan är en enkel humörhöjare.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk råsocker
  • 2 lime, pressad saft
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander
Ananassalsa
  • 0.5 gurka
  • 0.5 ananas
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt och chili flakes
Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fintärna gurkan och skär ananasen i lika små bitar. Vänd runt med lime och honung.

  2. 2

    Smaka av med salt och chiliflakes. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning tills den är smulig. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar, stek med någon minut.

  3. 3

    Häll i ostronsås, fisksås och socker och pressa i limesaften. Rör om och toppa med salladslök och koriander vid servering. Servera med ris, salsa och ev mer chili.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mangotärningar funkar istället för ananas i salsan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar