Flamberad smörstekt ananas med vaniljglass

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smöret och sirapen som man steker ananasen i får ljuvlig kolasmak.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 0.5 ananas
  • 100 g smör
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl mörk rom
  • vaniljglass, till servering
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär sedan ut fyra klyftor (skär bort den hårda mittbiten). Stek klyftorna i smör. Häll över sirap, tillsätt salt och stek till fin färg.
  2. Dra pannan från värmen (och fläkten). Häll på rommen. Tänd genast med tändsticka och låt brinna ut. Servera med vaniljglass och skeda på den goda såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fläderbål med vin

(100)

Citronmarmelad

(15)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.5 ananas
  • 100 g smör
  • 1 dl sirap
  • 0.5 dl mörk rom
  • vaniljglass, till servering
  • 1 krm salt

Flamberad smörstekt ananas med vaniljglass

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smöret och sirapen som man steker ananasen i får ljuvlig kolasmak.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär sedan ut fyra klyftor (skär bort den hårda mittbiten). Stek klyftorna i smör. Häll över sirap, tillsätt salt och stek till fin färg.
  2. Dra pannan från värmen (och fläkten). Häll på rommen. Tänd genast med tändsticka och låt brinna ut. Servera med vaniljglass och skeda på den goda såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fläderbål med vin

(100)

Citronmarmelad

(15)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies