
Flamberad smörstekt ananas med vaniljglass
Betyg (1-5):
Smöret och sirapen som man steker ananasen i får ljuvlig kolasmak.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.5 ananas
- 100 g smör
- 1 dl sirap
- 0.5 dl mörk rom
- vaniljglass, till servering
- 1 krm salt
Gör så här
- Skär bort skalet på ananasen och skär sedan ut fyra klyftor (skär bort den hårda mittbiten). Stek klyftorna i smör. Häll över sirap, tillsätt salt och stek till fin färg.
- Dra pannan från värmen (och fläkten). Häll på rommen. Tänd genast med tändsticka och låt brinna ut. Servera med vaniljglass och skeda på den goda såsen.
Liknande recept
Flamberad smörstekt ananas med vaniljglass
Betyg (1-5):
Smöret och sirapen som man steker ananasen i får ljuvlig kolasmak.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär bort skalet på ananasen och skär sedan ut fyra klyftor (skär bort den hårda mittbiten). Stek klyftorna i smör. Häll över sirap, tillsätt salt och stek till fin färg.
- Dra pannan från värmen (och fläkten). Häll på rommen. Tänd genast med tändsticka och låt brinna ut. Servera med vaniljglass och skeda på den goda såsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!