Flamberad rabarber med glass

Flamberad rabarber med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Somrig dessert med flamberad rabarber som kan göras både på spisen och grillen. Serveras med vaniljglass och savoiardikex.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
  • 500 g rabarber
  • 25 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl vaniljvodka
  • 5 dl vaniljglass
  • 4 savoiardikex
  • 0.5 dl naturgodis eller nötter, hackade

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Smält smör i en gjutjärnspanna eller muurikka. Lägg i rabarber och socker. Låt koka under omrörning tills det är simmigt och lite karamelliserat.
  2. Häll över spriten och tänd på. Var lite beredd när lågorna slår upp. De slocknar av sig själva, men var ändå beredd med ett lock. Servera den flamberade rabarbern toppad med glass, rån och hackat naturgodis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-11

Hej Christina, prova t ex rom, likör eller konjak. Lycka till!

Christina

2022-07-08

Låter smarrigt. Vilka andra spritsorter kan funka om man inte har vaniljvodka?

Ninna

2022-07-05

Wow vad gott! Är inget fan av varm frukt men det här var riktigt gott. Välj en bra vaniljglass så blir det restaurangklass på den här efterrätten!

Flamberad rabarber med glass
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g rabarber
  • 25 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl vaniljvodka
  • 5 dl vaniljglass
  • 4 savoiardikex
  • 0.5 dl naturgodis eller nötter, hackade

Flamberad rabarber med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Somrig dessert med flamberad rabarber som kan göras både på spisen och grillen. Serveras med vaniljglass och savoiardikex.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Smält smör i en gjutjärnspanna eller muurikka. Lägg i rabarber och socker. Låt koka under omrörning tills det är simmigt och lite karamelliserat.
  2. Häll över spriten och tänd på. Var lite beredd när lågorna slår upp. De slocknar av sig själva, men var ändå beredd med ett lock. Servera den flamberade rabarbern toppad med glass, rån och hackat naturgodis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-11

Hej Christina, prova t ex rom, likör eller konjak. Lycka till!

Christina

2022-07-08

Låter smarrigt. Vilka andra spritsorter kan funka om man inte har vaniljvodka?

Ninna

2022-07-05

Wow vad gott! Är inget fan av varm frukt men det här var riktigt gott. Välj en bra vaniljglass så blir det restaurangklass på den här efterrätten!