För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Flamberad fruktwok

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung eller strösocker
  • 0.5 tärnad honungsmelon
  • 0.5 liter delade jordgubbar
  • 2 msk mörk rom
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Hetta upp en wok panna på grillen. Lägg ner smör och socker / honung.
  2. Lägg ner frukten och woka tills de är genomvarma. Slunga runt frukten ett par gånger.
  3. Ta bort woken från elden och häll över rom. Tänd på och servera genast då lågan slocknat.

Till servering

  1. Servera gärna med en klick glass.

Tips

Det är även gott utan att flambera frukten. Kan även ta annan frukt som nektariner eller plommon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Hallonmilkshake

(33)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Blåbärscocotter

(20)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung eller strösocker
  • 0.5 tärnad honungsmelon
  • 0.5 liter delade jordgubbar
  • 2 msk mörk rom
  • Till servering:
  • vaniljglass

Flamberad fruktwok

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en wok panna på grillen. Lägg ner smör och socker / honung.
  2. Lägg ner frukten och woka tills de är genomvarma. Slunga runt frukten ett par gånger.
  3. Ta bort woken från elden och häll över rom. Tänd på och servera genast då lågan slocknat.

Till servering

  1. Servera gärna med en klick glass.

Tips

Det är även gott utan att flambera frukten. Kan även ta annan frukt som nektariner eller plommon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Hallonmilkshake

(33)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Blåbärscocotter

(20)