Fisktacos med pankopanerad torsk

Fisktacos med pankopanerad torsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tacos är ett supergott sätt att servera fisk på. Hela familjen brukar älska det!Recept av: Gustav Trägårdh och foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Pico de gallo (tomatsallad)
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 tsk chipotlepasta
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Till servering
  • 200 g minitortilla (en förpackning)
  • 3 dl majs
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • citron eller lime, i klyftor
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen.Smaka av med salt.

Guacamole:

  1. Mosa avokadornamed gaffel och vänd runt medlime och chili. Smaka av med salt.
  2. Skär fisken i ca 12 bitar. Salta.Doppa bitarna i mjöl, sedan lättvispatägg och sist i en blandningav panko och ost.
  3. Hetta upp rikligt med olja i enstekpanna och stek fisken påmedelvärme till fin yta runt om.Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera fisken med pico degallo, guacamole och klassiskatillbehör som tortillabröd, majs,koriander, lime och gräddfil.
Fisktacos med pankopanerad torsk
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Pico de gallo (tomatsallad)
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 tsk chipotlepasta
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Till servering
  • 200 g minitortilla (en förpackning)
  • 3 dl majs
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • citron eller lime, i klyftor
  • 2 dl gräddfil

Fisktacos med pankopanerad torsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Tacos är ett supergott sätt att servera fisk på. Hela familjen brukar älska det!Recept av: Gustav Trägårdh och foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen.Smaka av med salt.

Guacamole:

  1. Mosa avokadornamed gaffel och vänd runt medlime och chili. Smaka av med salt.
  2. Skär fisken i ca 12 bitar. Salta.Doppa bitarna i mjöl, sedan lättvispatägg och sist i en blandningav panko och ost.
  3. Hetta upp rikligt med olja i enstekpanna och stek fisken påmedelvärme till fin yta runt om.Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera fisken med pico degallo, guacamole och klassiskatillbehör som tortillabröd, majs,koriander, lime och gräddfil.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonatan

2017-11-25

Mycket god. Hade nuggets storlek på fiskbitarna. Använde ströbröd istället för panko. Gott med mango sås till också. Tog dock närmare 75 minuter att tillaga.