Fiskpaté

Fiskpaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En god och enkel pate att göra. Serveras ljummen eller kall både som middagsrätt eller som en bufférätt. Omtyckt av barn.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 400 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex gädda, gös, torsk, kolja
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1.5 msk pressad citron
  • 200 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta. Smörj och bröa en avlång form på någon liter. Hacka fiskfiléerna fint. Separera äggens gulor och vitor. Lägg fisken i en skål eller bunke. Tillsätt grädde, äggulor, salt, peppar, mjöl, örter och citronsaft och blanda.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i fisksmeten. Lägg smeten i formen och släta till ytan. Täck med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formen stå minst 10 min innan patén stjälps upp.

Tips

Varva ev färsen med kallrökt lax. Minska i så fall saltmängden till 1 tsk salt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fiskpaté
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex gädda, gös, torsk, kolja
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1.5 msk pressad citron
  • 200 g kallrökt lax

Fiskpaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

En god och enkel pate att göra. Serveras ljummen eller kall både som middagsrätt eller som en bufférätt. Omtyckt av barn.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta. Smörj och bröa en avlång form på någon liter. Hacka fiskfiléerna fint. Separera äggens gulor och vitor. Lägg fisken i en skål eller bunke. Tillsätt grädde, äggulor, salt, peppar, mjöl, örter och citronsaft och blanda.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i fisksmeten. Lägg smeten i formen och släta till ytan. Täck med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formen stå minst 10 min innan patén stjälps upp.

Tips

Varva ev färsen med kallrökt lax. Minska i så fall saltmängden till 1 tsk salt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!