Fisk med kvitten

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Fisk och lyxigt tillbehör - långsamt kokad kvitten. Ingen höjdare att äta rå utan utvecklar sin sötma och en mängd andra kryddiga aromer i hetta och byter färg till en läcker röd nyans.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g fiskfilé, t ex hoki
  • 1 msk matolja
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter vatten
  • 750 g skalade, urkärnade kvittenfrukter, skurna i åttondelar
  • 4 msk solrosolja
  • 3 kryddpepparkorn
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 1 dl hett vatten

Gör så här

  1. Blanda vatten och citronsaft. Lägg ner kvittenbitarna så att de inte missfärgas. Låt kvittenbitarna rinna av och klappa dem torra med kökshandduk.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek kvittenbitarna 15-10 minuter så att de får färg. Strö över socker och kanel. Tillsätt hett vatten och koka tills frukten är mjuk men inte mosig.
  3. Stek fisken gyllenbrun, salta och peppra.

Servering

Servera med kvitten och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisksoppa med apelsinsmak

(3)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(61)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Koljafilé i citronsås

(30)

Ugnsstekt laxfilé med frasigt citrontäcke

(31)

Apelsin- och rosmarinbakad lax

(10)

Lax med limesås och spenatwok

(49)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g fiskfilé, t ex hoki
  • 1 msk matolja
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter vatten
  • 750 g skalade, urkärnade kvittenfrukter, skurna i åttondelar
  • 4 msk solrosolja
  • 3 kryddpepparkorn
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 1 dl hett vatten

Fisk med kvitten

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Fisk och lyxigt tillbehör - långsamt kokad kvitten. Ingen höjdare att äta rå utan utvecklar sin sötma och en mängd andra kryddiga aromer i hetta och byter färg till en läcker röd nyans.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten och citronsaft. Lägg ner kvittenbitarna så att de inte missfärgas. Låt kvittenbitarna rinna av och klappa dem torra med kökshandduk.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek kvittenbitarna 15-10 minuter så att de får färg. Strö över socker och kanel. Tillsätt hett vatten och koka tills frukten är mjuk men inte mosig.
  3. Stek fisken gyllenbrun, salta och peppra.

Servering

Servera med kvitten och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisksoppa med apelsinsmak

(3)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(61)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Koljafilé i citronsås

(30)

Ugnsstekt laxfilé med frasigt citrontäcke

(31)

Apelsin- och rosmarinbakad lax

(10)

Lax med limesås och spenatwok

(49)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies