Finska julstjärnor

Finska julstjärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Små spröda smördegskakor fyllda med katrinplommon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12-15 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g grovhackade torkade plommon
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g kyld smördeg (1 ark)
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Lägg plommon, råsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka ihop utan lock i cirka 5 minuter till engrov sylt.
  2. Medan sylten kokar, rulla utdegen på en plåt med detmedföljande pappret.
  3. Skär degen i sex rutor.Skär en skåra från varje hörn in mot mitten, men inte hela vägen in.
  4. Vik in hörnen, som på en vindsnurra, och tryck till så att det blir en liten fördjupning i mitten. Pensla med uppvispat ägg.
  5. Lägg en sylt i fördjupningen på varje stjärna. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, eller tills smördegen fått fin färg.
  6. Låt svalna på galler och sikta över florsockret vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-21

Så enkelt, så frasigt, så gott!

Liknande recept

Spara recept

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Päronmuffins med ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smoothie med Kesella

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citron- och vallmokaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Finska julstjärnor
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 150 g grovhackade torkade plommon
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g kyld smördeg (1 ark)
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker

Finska julstjärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Små spröda smördegskakor fyllda med katrinplommon.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12-15 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg plommon, råsocker och vatten i en liten kastrull. Låt koka ihop utan lock i cirka 5 minuter till engrov sylt.
  2. Medan sylten kokar, rulla utdegen på en plåt med detmedföljande pappret.
  3. Skär degen i sex rutor.Skär en skåra från varje hörn in mot mitten, men inte hela vägen in.
  4. Vik in hörnen, som på en vindsnurra, och tryck till så att det blir en liten fördjupning i mitten. Pensla med uppvispat ägg.
  5. Lägg en sylt i fördjupningen på varje stjärna. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, eller tills smördegen fått fin färg.
  6. Låt svalna på galler och sikta över florsockret vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-21

Så enkelt, så frasigt, så gott!

Liknande recept

Spara recept

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Päronmuffins med ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smoothie med Kesella

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citron- och vallmokaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)