Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter
  • Tid 35 min

Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

1 (1 betyg)

Filodegssnäckorna har en god fyllning med spenat, pinjenötter, basilika och parmesan. De grillas frasiga på ytan med fin gyllene färg.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 stycken
  • 6 färska filodegsark
  • 1 ägg
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 2 msk olivolja, till pensling
Fyllning:
  • 60 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 200 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 dl finriven parmesan
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta pinjenötterna till fin färg i torr panna. Finhacka basilikan (både blad och stjälk). Fräs spenaten i olja med vitlök, tills spenaten har sjunkit ihop. Låt svalna. Blanda spenaten med pinjenötter, basilika och parmesan. Smaka av med salt.

  2. 2

    Vispa lätt ihop ägg, yoghurt och olja. Lägg ut ett ark filodeg och pensla hela arket med äggvispet. Lägg ut en strimma av fyllningen längs med långsidans kant. Rulla ihop till en rulle och rulla sedan ihop rullen till en snäcka. Gör likadant med resterande filodeg.

  3. 3

    Pensla snäckorna med olja precis innan grillning och grilla över låg direkt värme på båda sidor till fin färg men minst 10 min så att all deg blir tillagad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rör ner chiliflakes i fyllningen för lite mer sting.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar