Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

Betyg (1-5):
1.5 (2 betyg)

Filodegssnäckorna har en god fyllning med spenat, pinjenötter, basilika och parmesan. De grillas frasiga på ytan med fin gyllene färg.

Tillagningstid: 35 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 6 färska filodegsark
  • 1 ägg
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 2 msk olivolja, till pensling
  • Fyllning:
  • 60 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 200 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 dl finriven parmesan

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr panna. Finhacka basilikan (både blad och stjälk). Fräs spenaten i olja med vitlök, tills spenaten har sjunkit ihop. Låt svalna. Blanda spenaten med pinjenötter, basilika och parmesan. Smaka av med salt.
  2. Vispa lätt ihop ägg, yoghurt och olja. Lägg ut ett ark filodeg och pensla hela arket med äggvispet. Lägg ut en strimma av fyllningen längs med långsidans kant. Rulla ihop till en rulle och rulla sedan ihop rullen till en snäcka. Gör likadant med resterande filodeg.
  3. Pensla snäckorna med olja precis innan grillning och grilla över låg direkt värme på båda sidor till fin färg men minst 10 min så att all deg blir tillagad.

Tips

Rör ner chiliflakes i fyllningen för lite mer sting.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Enkel potatisgratäng

(12)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Nässel- och prästostdipp

(2)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Grillad avokadohalva

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 färska filodegsark
  • 1 ägg
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 2 msk olivolja, till pensling
  • Fyllning:
  • 60 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 200 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 dl finriven parmesan

Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

Betyg (1-5):
1.5 (2 betyg)

Filodegssnäckorna har en god fyllning med spenat, pinjenötter, basilika och parmesan. De grillas frasiga på ytan med fin gyllene färg.

Tillagningstid: 35 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr panna. Finhacka basilikan (både blad och stjälk). Fräs spenaten i olja med vitlök, tills spenaten har sjunkit ihop. Låt svalna. Blanda spenaten med pinjenötter, basilika och parmesan. Smaka av med salt.
  2. Vispa lätt ihop ägg, yoghurt och olja. Lägg ut ett ark filodeg och pensla hela arket med äggvispet. Lägg ut en strimma av fyllningen längs med långsidans kant. Rulla ihop till en rulle och rulla sedan ihop rullen till en snäcka. Gör likadant med resterande filodeg.
  3. Pensla snäckorna med olja precis innan grillning och grilla över låg direkt värme på båda sidor till fin färg men minst 10 min så att all deg blir tillagad.

Tips

Rör ner chiliflakes i fyllningen för lite mer sting.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Enkel potatisgratäng

(12)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Nässel- och prästostdipp

(2)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Grillad avokadohalva

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies