Filodegspaj med Västerbottensost

Filodegspaj med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Frasig paj på filodeg och Västerbottensost som passar perfekt att servera som tillbehör till kräftorna.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 3 dl riven Västerbottensost + 1 dl till topping
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g kyld filodeg
  • 75 g smält smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek purjolöken i smör så att den mjuknar utan att få färg.
  2. Blanda med crème fraiche, ägg, ost, dill, salt och peppar.
  3. Lägg ett filodegsark på en plåt med bakplåtspapper och pensla arket med smör. Upprepa med ytterligare 5 ark.
  4. Bred ut fyllningen och lägg på ytterligare 6 ark filodeg penslade med smör. Strö över riven ost.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Täck ev med bakplåtspapper eller folie ompajen får färg för snabbt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krossad potatis med räkor

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Skaldjursgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Räkor bloody mary style

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Skaldjurscheesecake

Betyg
Betyg
(36)
Filodegspaj med Västerbottensost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 3 dl riven Västerbottensost + 1 dl till topping
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g kyld filodeg
  • 75 g smält smör

Filodegspaj med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Frasig paj på filodeg och Västerbottensost som passar perfekt att servera som tillbehör till kräftorna.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek purjolöken i smör så att den mjuknar utan att få färg.
  2. Blanda med crème fraiche, ägg, ost, dill, salt och peppar.
  3. Lägg ett filodegsark på en plåt med bakplåtspapper och pensla arket med smör. Upprepa med ytterligare 5 ark.
  4. Bred ut fyllningen och lägg på ytterligare 6 ark filodeg penslade med smör. Strö över riven ost.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Täck ev med bakplåtspapper eller folie ompajen får färg för snabbt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krossad potatis med räkor

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Skaldjursgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Räkor bloody mary style

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Skaldjurscheesecake

Betyg
Betyg
(36)