Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Goda små degknyten fyllda med lax, spenat och Västerbottenost. Perfekt plockmat att duka fram på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 paket filodeg
  • 200 g riven Västerbottensost
  • 200 g skivor varmrökt lax
  • 100 g spenat
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Bred ut filodegsbladen. Skär bladen i ca 15 cm breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem, så torkar de inte ut.
  2. Lägg ca 1 msk Västerbottensost, 1 skiva lax, några spenatblad och ca 1 tsk pinjenötter på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter, eller som rullar.
  3. Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills knytena fått fin färg och osten smält.
  5. Servera genast tillsammans med en sallad, eller som en del av en buffé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2020-03-07

Enkelt och god förrätt, viktigt att använda västerbottenost, ger rätten karaktär

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 paket filodeg
  • 200 g riven Västerbottensost
  • 200 g skivor varmrökt lax
  • 100 g spenat
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 2 ägg

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Goda små degknyten fyllda med lax, spenat och Västerbottenost. Perfekt plockmat att duka fram på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bred ut filodegsbladen. Skär bladen i ca 15 cm breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem, så torkar de inte ut.
  2. Lägg ca 1 msk Västerbottensost, 1 skiva lax, några spenatblad och ca 1 tsk pinjenötter på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter, eller som rullar.
  3. Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills knytena fått fin färg och osten smält.
  5. Servera genast tillsammans med en sallad, eller som en del av en buffé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2020-03-07

Enkelt och god förrätt, viktigt att använda västerbottenost, ger rätten karaktär

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)