Filodegsknyten med västerbottensost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Goda små degknyten fyllda med lax, spenat och västerbottenost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 paket filodeg
  • 200 g riven västerbottensost
  • 200 g skivor varmrökt lax
  • 100 g spenat
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Bred ut filodegsbladen. Skär bladen i ca 15 cm breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem, så torkar de inte ut.
  2. Lägg ca 1 msk västerbottensost, 1 skiva lax, några spenatblad och ca 1 tsk pinjenötter på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter, eller som rullar.
  3. Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills knytena fått fin färg och osten smält. Servera genast tillsammans med en sallad, eller som en del av en buffé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Skagenröra

(29)

Aubergine i ugn med fårost

(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 paket filodeg
  • 200 g riven västerbottensost
  • 200 g skivor varmrökt lax
  • 100 g spenat
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 2 ägg

Filodegsknyten med västerbottensost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Goda små degknyten fyllda med lax, spenat och västerbottenost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bred ut filodegsbladen. Skär bladen i ca 15 cm breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem, så torkar de inte ut.
  2. Lägg ca 1 msk västerbottensost, 1 skiva lax, några spenatblad och ca 1 tsk pinjenötter på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter, eller som rullar.
  3. Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills knytena fått fin färg och osten smält. Servera genast tillsammans med en sallad, eller som en del av en buffé.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Skagenröra

(29)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies